Túl a mélyponton

Piaci részesedését növelné, portfólióját pedig bővíteni kívánja a jövőben a Synergon Informatikai Nyrt., s ennek keretében a cég különböző felvásárlásokat, valamint zöldmezős beruházásokat is végre fog hajtani – mondta Jeszenszky András, a cég igazgatóságának elnöke.

A regionális piacon tevékenykedő magyar informatikai cég néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy eladta cseh leányvállalatát, az Infinityt, amely közel másfélmilliárdos áron kelt el. A tranzakcióról Jutasi Zoltán vezérigazgató elmondta: a cseh cég több év veszteséges működés után az elmúlt évben nyereséget termelt, s a lehető legjobb árat kapták érte. Az értékesítés része annak a profiltisztítási folyamatnak, amely Magyarországon is zajlik, mintegy két éve: a különböző üzletágakat és funkcionális egységeket úgy szervezik át, hogy kihasználják a szinergiákat és kikerüljenek a cég szervezetéből azok a portfólióidegen részek, melyek veszteséget termelnek.

Az elnök szerint az Infinity eladása megteremti azt a lehetőséget, hogy a cégcsoport Magyarországon is bővülni tudjon, az akvizíciókat pedig részben készpénzzel, részben pedig saját részvényekkel tudják finanszírozni. – A korábbi problémás időszakon túl vagyunk, a mélypont 2011 közepe volt, a cég immár pénzt termel – mondta az elnök, hozzátéve: a vállalat továbbra is jelen kíván lenni külföldi piacokon, ám más koncepció szerint, mint a múltban.

Jutasi Zoltán azt mondta, a versenypiaci részesedésük növelésével kívánják csökkenteni a kormányzati bevételek mértékét, de ettől csak egészségesebb struktúrát remélnek, a jövőben is számítanak a kormányzati és az EU-s projektekből befolyó bevételekre. A vezérigazgató elmondta: egyelőre nem terítik ki kártyáikat az útdíjtenderen, ahol a China Telecom érdekeltségébe tartozó kínai fővállalkozó informatikai partnereként indulnak, jól haladnak viszont a BKK Futár-projekt kivitelezésével, amely egy 6,6 milliárdos beruházás: a Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer a tömegközlekedési járművek pontos helyzetéről ad naprakész tájékoztatást, amelyet a megállókban kijelzők mutatnak, de mobilról vagy az internetről is le lehet majd kérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.