Pénzhez jutnak a MÁV biztosítósok

December 15-éig jelentkezhetnek a MÁV Biztosító vagyonelszámolását végző Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-nél azok a volt ügyfelek, akiknek maguknak kellett fizetniük a csődbe ment egyesület helyett, vagy velük szemben ilyen jogerős döntést hozott a bíróság, illetve végrehajtási eljárás indult velük szemben amiatt, hogy a biztosító nem állt helyt az általuk okozott kárért – derül ki a társaság tegnap megjelent felhívásából.

A Hitelintézeti Felszámoló a jelentkezés mellett az említett eljárások alapjául szolgáló dokumentumokat is várja postai úton, míg a kifizetések várhatóan jövő januárban indulnak meg. Mint arról beszámoltunk: a parlamentmúlt hétfőn fogadta el a MÁV Biztosító helyzetének rendezésére hivatott jogszabályt. Erre azért volt szükség, mert a négy éve csődbe ment egyesület vagyonelszámolójához 11 ezer kárigényt jelentettek be 6,4 milliárd forint értékben, a biztosító vagyona azonban csak 1,7 milliárdra nyújt fedezetet.

A különbözetet a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz), illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással foglalkozó biztosítóknak kell összedobniuk. A végösszeg azonban ennél nagyobb lesz: a MÁV Biztosító megszűnése óta ezres nagyságrendben indultak perek az egykori ügyfelekkel szemben, s ebből mára több száz jogerősen lezárult, döntő többségükben az autósoknak meg kellett fizetniük az okozott kárt, hiába volt érvényes kötelezőjük. A Hitelintézeti Felszámoló most az ő jelentkezésüket várja, mert az elfogadott törvény szerint visszakapják a pénzük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.