A Siemens együttműködésről tárgyal a kormánnyal

Stabil üzleti évet zárt szeptember végén a magyarországi Siemens-csoport – fejtette ki Dale A. Martin elnök-vezérigazgató (képünkön jobbra).

Az új megrendelések állománya 330,87 millió euróról 333,84 millióra növekedett, ugyanakkor az árbevétel 342,8 millió euróról 311,7 millió euróra csökkent. E mellett az adózás előtti profit is mérséklődött 32,8 millió euróról 18,7 millió euróra. Mindez azzal magyarázható – mondta a vezérigazgató –, hogy az elmúlt évben adták át az E.ON számára a gönyűi gázerőművet, amely abban az évben kiemelkedő forgalmat és eredményt hozott a hazai vállalatcsoport számára.

Megjegyezte, az elmúlt üzleti évben is voltak jelentős projektjeik, így a kecskeméti Mercedes-gyár fényezőüzemének és a győri Audi karosszériaelem-tároló létesítményének kialakításában is részt vettek. Ezen felül meghatározó projektek valósultak meg közreműködésükkel a Mol algyői üzemében is. A vezérigazgató elmondta, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a hazai beszállítók aránya, amely ma a hazai csoporton belül már eléri a 84 százalékot.

Az egészséges vállalatfejlődési folyamatokat mutatja, hogy a Siemens Zrt. exportbevétele az importot meghaladó mértékben bővült, s ez a folyamat tartósnak mondható. Ezen fölül a munkavállalók kembergárdájuknak köszönhető, hogy a megrendelés állomány tartósan emelkedik. Kérdésre válaszolva Dale A. Martin elmondta, hogy „tudomásuk van” a kormánnyal való együttműködési megállapodás megkötéséről. Ezzel kapcsolatban éppen kedden voltak egyeztetések. Ennek részletes tartalmát firtató kérdések elől azonban kitért, mert mint mondta: nagyon a folyamat elején vannak, s a Siemens helyzete egyébként azért is speciális, mert közbeszerzéseken is szoktak indulni. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.