Jubilált az RS Bútor

Érdemes a magyar cégeket támogatni, mert képesek állni a versenyt a külföldiekkel szemben – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára az RS Bútor huszadik születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A magyar bútorokat forgalmazó, hazai tulajdonban lévő áruházlánc az elmúlt két évtizedben a magyar bútorgyártás jószerével egyetlen hazai kereskedelmi partnerévé vált, megmentve ezzel sok magyar kis- és középvállalkozást. Persze nem mindet, mert a magyar gyártók nagy része nem tudott versenyezni az akár 30-50 százalékkal olcsóbb külföldi, elsősorban lengyel gyártók termékeivel – fejtette ki Pólya Miklós, az RS Bútor alapító tulajdonosa, aki néhány éve hiába próbálkozott forrást találni a hazai bútoripar budapesti forgalmazási lehetőségének támogatására.

A bútorpiac ugyanis Budapestre és néhány vidéki nagyvárosra korlátozódik, az RS áruházai is ezért vannak zömmel a fővárosban. A válság előtt 6,5 milliárd forintos éves forgalmat felmutató RS az utóbbi években 4-4,5 milliárdért értékesítette a beszállítóktól termelői áron, bizományba átvett, alacsony árréssel forgalmazott termékeit.

Pólya Miklós cégtulajdonos szerint a versenyképesség szempontjából van miben javulniuk a hazai gyártóknak
Pólya Miklós cégtulajdonos szerint a versenyképesség szempontjából van miben javulniuk a hazai gyártóknak FOTÓ: REVICZKY ZSOLT
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.