Dióhéjban

Munkában a Vodafone új angyalai

Szegeden, Békéscsabán és Budapesten angyalkodnak az idei év támogatottjai. Megkezdték a munkát a Vodafone Főállású Angyalai. Kravalik Brigitta, Sándor Enikő és Sütő Zsanett a jubileumi ötödik év kezdete, szeptember eleje óta dolgoznak a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyalaiként. A három nyertest szakmai zsűri választotta ki állásinterjúk során, melyre a több mint 200 jelentkező közül 10 pályázót hívtak meg a szervezők. Sütő Zsanett a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját segíti, Sándor Enikő a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társasággal együttműködve hirdeti a gyermek-önkormányzatiságot, Kravalik Brigitta pedig a MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesülettel dolgozik. A Vodafone Magyarország új-zélandi példára 2008-ban hirdette meg először a Főállású Angyal programját, akkor még Többet érsz! címmel. Az eltelt öt évben szinte valamennyi társadalmi problémát felkarolták angyalaik. 2008-ban Domszky Zsófi a a programnak köszönhetően dolgozott a Mosoly Alapítványnál, melynek azóta már főállású munkatársa. Benkő Dániel, a 2009-es angyal évek óta erősíti a WWF hazai csapatát, jelenleg is itt dolgozik, a klímaváltozáshoz kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik. Jakab Áron, aki 2010-ben volt Főállású Angyal, a projektnek köszönhetően nemcsak megalapíthatta a Fruit of Care Nonprofit K .-t, hanem azóta a munkatársak számát is jelentősen megnövelhette a cég.

„Idén 5. alkalommal hirdettük meg a Főállású Angyal programot. Nemcsak nekünk és angyalainknak nagy eredmény ez, hanem azoknak is, akiknek az elmúlt évek alatt segíthettünk. Ez alatt az öt év alatt 21 angyalt támogattunk, hogy egy éven át képviseljék az általuk fontosnak tartott témát” – mondta Nyilas Orsolya, belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalási igazgató.

Új Európa Alapítvány: gyermekgyógyító programok

Csányi Sándor színművész, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakóihoz látogatott, és a Szív-kamara Színház társulatának közreműködésével az otthonban lakó gyerekeknek tartott drámafoglalkozásba kapcsolódott be. A Mol Gyermekgyógyító Program keretén belül szervezték a délutáni foglalkozást, amelynek legfontosabb része a megadott elemek segítségével kitalált saját színdarabok bemutatása volt, amelyet a gyerekek maguk értékeltek. Az egykori Batthyány-kastélyban élő közel 100 gyerek családias hangulatban nevelkedik, az épületben 9 lakásotthont alakítottak ki.

Támogatás a látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fejlesztéseként megjelent a beszélő Linux kiadás legújabb változata, a BeLin 3.0 verziója. A 2012. évi Fehér Bot Napja alkalmából megjelent kiadás legfontosabb újdonsága, hogy a vak emberek által használt – számítógépekhez csatlakoztatható – Braille kijelzőkön minden szöveget a magyar Braille helyesírás szabályai szerint jeleníti meg.

Jelentőségét másfelől az adja, hogy ezt a képességet minden nyílt forráskódú program, amely támogatni kívánja a pontírást olvasó vak felhasználókat, a jövőben át tudja majd venni.

Civil Licit: programok árverése

Zöld beszerzési rendszer bevezetése, kismamák visszatérését segítő képzési program, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő komplex projekt – ilyen és ehhez hasonló, civilszervezetek által felkínált vállalati programokra lehet licitálni az idei Civil Licit aukción 2012. november 6-án. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Civil Licit célja, hogy ösztönözze a nonprofit és a forprofit szektor együttműködését. A program szakmai támogatója a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az idei licitre közel 40 pályázat érkezett, amelyből tizenegy szolgáltatást választott ki a szakmai grémium. Az idei esemény főtámogatója a Nextent Informatika Zrt.

Szociális lakásügynökség: van kiút!

Magyarországon jelenleg több mint egymillió ember küzd lakhatási szegénységi problémákkal. Az ENSZ lakhatási világnapja alkalmából a Habitat for Humanity Magyarország öt házat épített fel a budapesti Erzsébet téren. A házakba betérők különleges kiállításon ismerkedhetnek a lakhatási szegénység legfőbb hazai problémáival. A Habitat for Humanity Magyarország így az idén rendhagyó módon emlékezik meg a lakhatási világnapról. Magyarországon ma a legnagyobb lakhatási probléma a megfizethetőség. További jelentős probléma a rossz lakásminőség. A szociális lakásügynökség intézményének meghonosítása, és a magánlakások ügynökségeken keresztül történő kiadása megoldást jelenthet a bérlakásszektor fejlesztésére – mondta el a lakhatási világnap alkalmából szervezett kiállításon Sümeghy György, a Habitat for Humanity Magyarország vezetője.

S. O. S. jelzés az Őrangyal Alapítványtól

A pénzügyi válság nyomán kialakult szociális válság, a megszorítások a kórházakat, betegellátó intézményeket igen nehéz helyzetbe hozta, sokszor kényszerű döntések elé állítva. Az Őrangyal Európai Alapítvány létrejöttének egyik célja az életmentéshez elengedhetetlen életmentő műszerek beszerzése a nehéz helyzetben lévő kórházak részére. Célzottan felkérést kaptak a Szent László Kórház Gyermekgyógyászati Osztályától, hogy különféle kórházi eszközök, felszerelések, orvosi műszerek beszerzésében segítséget nyújtsanak. Az igénylista szerinti érték körülbelül 2 000 000 Ft. A támogatás összegéről alapítványi igazolást állítanak ki, mely a jelenleg érvényes pénzügyi és számviteli előírások alapján érvényesíthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.