Az OTP is bedobja a törülközőt?

Könnyen megtörténhet, hogy végelszámolási eljárással megszűnik az OTP Magánnyugdíjpénztár (OTP Mnyp). A társaság a napokban levelet küldött ki a tagjainak, amelyben a tagság fizetési hajlandóságát szondázza.

Ebből az szűrhető le, hogy ha ezen a téren nem lesz változás, akkor az igazgatótanács „az év vége előtt javasolja a küldöttközgyűlésnek a pénztár végelszámolással” történő megszüntetését. A levél arra hivatkozik, hogy a pénztárat alapító OTP Bankot közterhek sora terheli, emellett jelentős összegű működési támogatást is fizet a OTP Mnyp-nek.

A bank a közelmúltban elemezte a kialakult helyzetet, ezek alapján az valószínűsíthető – írják a levélben –, hogy év vége után a pénztár ilyen anyabanki forrásra már nem számíthat. Magyarul: az OTP a további költségeket már nem kívánja finanszírozni. Az OTP Mnyp 13 530 fős tagságából csupán 1138 fő fizetett tagdíjat, s mindössze 11 ember támogatta működési célú adománnyal is az Mnyp-t. A biztonságos finanszírozáshoz – a jelenlegi feltételek mellett – valamennyi tagnak havonta mintegy ezer forintot kellene befizetnie.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.