Távozik a Brokernetből az egyik alapító

Elhagyja a főleg pénzügyi szolgáltatások – például biztosítások, különféle befektetési lehetőségek – közvetítésével, illetve vagyonkezeléssel foglalkozó Brokernetet egyik alapítója, Kósa Erika. A csoport alelnöke döntését azzal indokolta, hogy a társaság irányításával kapcsolatos nézeteltérés személyi konfliktushoz vezetett a Brokernet vezetői között, s nem akarta, hogy az ezzel kapcsolatos bizonytalanság kihatással legyen a cég működésére, megnehezítse a kollégák munkáját. Két hete a Figyelő arról számolt be, hogy Kósa Erika és a cég másik meghatározó tulajdonosa, Kostevc Péter elnök nem értenek egyet abban, hogy a csoportnak hogyan kellene alkalmazkodnia a megváltozott piaci környezethez, a bevételek visszaeséséhez. A cégbírósági adatok szerint a Brokernet Zrt. árbevétele a 2010-es 14,4 milliárdról 11,6 milliárd forintra csökkent tavaly, miközben a nyereség egymilliárdra fogyott lett az egy évvel korábbi 1,8 milliárd forinttal szemben.

– Ezt a helyzetet méltatlannak találom, ezért tizenhárom év után nehezen, de kényszerűen az új cégben folytatom a tevékenységet. A következő időszakban az új vállalkozás sikeressé tételére kell fókuszálnom – fogalmazott közleményében Kósa Erika. Az üzletasszony ugyanis csak a Brokernettel szakít, a pénzügyi területtel nem: új pénzügyi tanácsadó céget alapít, amely a Brokernethez hasonlóan biztosításközvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd. Kósa Erika a napokban megkezdi a kapcsolatfelvételt a biztosítási partnerekkel, és alakul az értékesítői csapat is. Az új vállalat az alapító tervei szerint rövid időn belül jelentős, ezer főt meghaladó hálózattal bíró, országos tanácsadó céggé válik, amely igyekszik majd az ügyfeleinek a biztosítási piac mind szélesebb területéről a legjobb ajánlatokat összegyűjteni. – A Brokerneten belül az értékesítési hálózat felépítésével és fejlesztésével foglalkoztam; a két évtizedes tapasztalatomat maximális mértékben szeretném kihasználni az új vállalkozás sikere érdekében – mondja Kósa Erika.

Kósa Erika a Brokernet-csoport 43 százalékát birtokolja, s elsősorban ennek köszönhetően, 38,4 milliárd forintra értékelt vagyonával előkelő helyet foglalt el a Népszabadság tavalyi A 150 leggazdagabb Magyarországon című kiadványában. Az összeállításban 2011-ben a tizenkilencedik helyen végzett, s ezzel ő volt a legvagyonosabb a hölgyek között. Úgy tudjuk, Kósa Erika jelenleg tárgyalásokat folytat tulajdonrészének eladásáról a két másik alapítóval, Kostevc Péterrel és Kutvölgyi Pállal (előbbi jelenleg 43, míg utóbbi 12 százalékot tudhat magáénak a Brokernetből). Információnk szerint szintén távozik a cégtől és eladja részvényeit Körtvélyesi Zoltán, Kósa Erika férje is, akinek két százaléka van a Brokernetben.

Kerestük tegnap a Brokernetet is, szerettük volna megtudni, mi a véleményük Kósa Erika döntéséről. Bogdánffy Péter vezérigazgató mára ígért választ.

Kósa Erika
Kósa Erika
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.