Török óriások érkeznének

Közel van az aláíráshoz egy 250-300 millió eurós (70-80 milliárd forint) török telekommunikációs beruházás szerződése, és tárgyalások kezdődnek a világ második legnagyobb üveggyártó cégének magyarországi befektetéséről – közölte a Török–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken, Hévízen.

A hévízi önkormányzat által szervezett első török–magyar üzletember-találkozó apropóján tartott sajtótájékoztatón Suat Karakus elmondta, hogy a török telekommunikációs beruházás már közel áll az aláíráshoz.

Hozzátette, hogy ez meghaladja az eddigi legnagyobb magyarországi török befektetés, a Liszt Ferenc repülőtéren a földi kiszolgálással foglalkozó Celebi Ground Handling Kft. 45 millió eurós beruházását. Kitért arra is, hogy a világ második legnagyobb üveggyártó cége, egy török vállalkozás a közeljövőben kezdi meg tárgyalásait tervezett magyarországi befektetéséről.

Mint kifejtette: mintegy hétszáz török cég működik Magyarországon, a Celebi után a legnagyobb egy Szegeden működő dönergyártó vállalkozás. A két ország között az elmúlt évben 1,8 milliárd forintos áruforgalom volt pozitív magyar egyenleggel. A forgalom folyamatosan bővül, az idén az első fél évben 1-1,2 milliárd forint körül alakult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.