A vártnál kisebb lett a csökkenés

Augusztusban – előzetes adatok alapján – 0,8 százalékkal visszaesett az ipari termelés volumene az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A munkanaphatástól megtisztított index 1,4 százalékkal nőtt. A termelés az év első nyolc hónapjában 0,4 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index augusztusban 2,6 százalékkal emelkedett – tette közzé tegnap a KSH.

Balog-Béki Márta, a Quaestor Értékpapír Nyrt. elemzője az MTI-nek kedvezőnek nevezte, hogy az előzetesen várt 1,5 százalékkal szemben csak 0,8 százalékkal mérséklődött a magyar ipari termelés. – Nem meglepő a magyar ipari termelés visszaesése augusztusban, ugyanis a belföldi ipar teljesítménye az utóbbi időben hónapról hónapra nulla körül mozog.

Az augusztusi 0,8 százalékos csökkenés ebbe a trendbe esik – mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője az MTI-nek. Szerinte a most közölt adat az unió adataival összevetve nem rossz, hiszen az 2-2,5 százalékos visszaesést mutat. A visszaesés ugyanakkor azt is mutatja, hogy az autóipari termelés nem tudta ellensúlyozni több, mély válsággal küzdő ipari ágazat rossz teljesítményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.