„Ezzel csak erősödik a szövetség”

Nem csökken a hálózat forgalma azzal, hogy három regionális cég kilép a CBA-ból, a közeljövőben ugyanis több üzletet is nyit a cég – állítja közleményében Baldauf László, a CBA elnöke.

Részleteket nem említett, de az biztos, hogy komoly boltszámbővítés szükséges ahhoz, hogy a kiesést pótolják.Mint azt a napokban megírtuk: a CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a hálózatból, és átigazolnak a Coophoz. A cégbírósági adatok szerint a három társaság összesített forgalma tavaly 48 milliárd forint volt. Nagyjából ezt a nagyságrendet erősítette meg közleményében a tavaly 565 milliárd össz forgalmat elért CBA is, úgy fogalmazva, hogy a CBA-tól kivált vállalkozások régiói a CBA- összforgalom 10 százalékát képviselték. Ugyanakkor ez az adat a három regionális cég részint saját kiskereskedelmi, részint pedig nagykereskedelmi forgalmából származik. Mint megírtuk, az általuk ellátott kisboltok – javarészt CBA-franchise partnerek – kiskereskedelmi forgalmával együtt 70-100 milliárdnyi forgalmat képviseltek ezek a régiók.

A kulcskérdés a jelenlegi helyzetben az, hogy a regionális cégek által ellátott üzletek is átmennek-e a Coophoz, vagy a CBA hálózatában maradnak-e. A CBA közleménye szerint az „említett vállalkozásokhoz csatlakozott franchise tagok többsége a CBA kötelekében maradt”. A három kilépett régió távozása közösségünk számára sajnálatos, de mi úgy értékeljük, hogy ez egy megtisztulási folyamat része – teszik hozzá. A CBA azt állítja, hogy az említett vállalkozások az elmúlt időszakban nagyon sok gondot okoztak a CBA vezetésének: elsősorban szakmai hiányosságaik, a beszállítókkal szembeni magatartásuk volt a problémák oka. Baldauf László szerint azért került sor a három regionális cég és a CBA közötti kenyértörésre, mert 2012 elején a CBA igazgatósága a beszállítók védelmében határozatot hozott a fizetési fegyelem megszilárdítása érdekében: vásárlásaik után minden vállalkozásuknak fedezetet kell biztosítania. A meghozott határozatot mindenki megszavazta, és a három kilépett régió kivételével valamennyien eleget is tettek vállalt kötelezettségeiknek. A három régió kiválása nem gyengíti, hanem tovább erősíti a CBA szövetségi rendszerét – olvasható az elnök közleményében. 

Baldauf László – a kiesést pótolják
Baldauf László – a kiesést pótolják FOTÓ: MÓRICZ SIMON
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.