A Mol Szlovéniában is bevásárolna

Nem kizárt, hogy a Mol megvásárolja a szlovén Petrol olajipari vállalat részvényeinek 26 százalékát – értesült a Finance című szlovén gazdasági szaklap.

Forrás megjelölése nélkül azt írták, hogy a magyar olajcég valószínűleg azt a részvénypakettet veszi meg, amelyet az Istrabenz szlovén holding és a Kapitalska Druzba részvénytársaság értékesít – jelentette a Bloomberg hírügynökség. A Mol-csoport már jelen van a szlovéniai piacon – írja az MTI –, harminchét benzinkutat működtet a szomszédos országban.

A Mol és a Petrol együttműködésének a lehetősége már öt évvel ezelőtt szóba került Dimitrij Rupel akkori szlovén külügyminiszter budapesti látogatása alkalmával. E közben az INA–Mol-történetben újabb megszólaló akadt. Ezúttal a horvát miniszterelnök tett nyilatkozatot az ENSZ közgyűlésén, New Yorkban. Zoran Milanovic szavai ugyanakkor egyáltalán nem voltak olyan felháborodottak, mint az INA vezetőségétől és a horvát pénzügyminisztertől napokban érkező kijelentések.

Elmondta: a kabinet érdemi lépéseket kíván azért tenni, hogy rendezze a horvát olajtársaságot övező vitás kérdéseket. Hozzátette azt is: ellenzi azokat a megoldásokat, amelyek révén a vállalattal kapcsolatos problémákat a nyilvánosság előtt tárgyalják meg. Ez akkor sem előremutató, ha ezt az INA igazgatóságának horvát vagy egyéb más tagja teszi. Mindenkinek az az érdeke, hogy a társaság eredményes cég legyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.