A Mol nem változtat az INA-n

A Mol nem változtat az INA vezetőségén, mert elégedett az eredményekkel – reagált lapunknak Szollár Domokos, a Mol nemzetközi kommunikációs vezetője az újabb horvát támadásokra. Szomszédunknál évek óta – kormányfüggetlenül – azzal vádolják a Molt, hogy amióta 2009-ben az akkori kabinettől 47 százalék birtokában irányítási jogot kapott az energiavállalat felett, nem ad beleszólást a 45 százalékon álló horvát államnak.

A héten az INA vezetőségeinek horvát tagjai panaszkodtak hasonlóra, és néhány, szerintük rossz szakmai döntésre is rávilágítottak. Ennek nyomán Slavko Linic pénzügyminiszter szintén a Mollal szembeni ellenérzéseit hangoztatta. Szollár Domokos viszont leszögezte: az INA vezető testületei által az elmúlt években hozott több ezer döntés 99 százaléka bírta a horvát tagok jóváhagyását. Megerősítette nyilatkozatukat, miszerint a Mol elleni támadások nacionalista felhangúak. A szerződés kapcsán az INA erősítését célzó tárgyalások előtt továbbra is nyitottak – szögezte le.

Arra a kérdésünkre, hogy a másik fél valóban nem küldött-e az elmúlt években ez ügyben hivatalos megkeresést, úgy fogalmazott: ezt nem a sajtón keresztül szeretné tárgyalni. Az Index. hu híre kapcsán egyszersmind közölte: finomítói üzletágukban mintegy 700 fős leépítést terveznek. Tegnap azt is bejelentették, hogy a csoport teljes hazai működéséért mostantól Fasimon Sándor, eddigi kutatás-termelési ügyvezető felel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.