Együtt a közösségért: 1800 óra önkéntes munka

Idén eddig tizenkilenc programban összesen 1725 órányi önkéntes munkát végeztek a Holcim Hungária Zrt. dolgozói a helyi közösségek javára, a cél pedig az egy esztendőnek megfelelő munkaóra elérése. Az idén 100 esztendős Holcim Csoport munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért” program keretében civil- és nonprofit szervezeteknél végeznek önkéntes munkát. A svájci cég akciója eddig Kelet-Magyarországtól Budapesten át egészen a Dunántúlig eljutott. A közelmúltban két Győr-Moson-Sopron megyei településen, Győrben és Töltéstaván is tevékenykedtek az önkéntesek. A győri Fekete István Általános Iskola udvarán tettek le betonburkolatot a Holcim dolgozói, akik összesen kétszáz órát dolgoztak az intézményben. „Egy sport tagozatos iskolában fontos, hogy a sportpályák kifogástalan állapotban legyenek, ezért is gondoltuk kollégáimmal, hogy lehetőségeinkhez mérten felújítjuk az iskola kézilabdapályájának leginkább balesetveszélyes részét” –mondta Androsch Ágoston. Töltéstaván a Fiáth János ÁMK Napraforgó Óvoda udvarán tettek le műfű burkolatot, melyet körülbelül kilencvenen használnak nap mint nap. „A Holcim számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért amikor csak lehet, támogatjuk a helyi közösségek érdekeit szolgáló tevékenységeket. Jól haladunk célunk elérése érdekében, amely szerint egy évnek megfelelő önkéntes munkával szeretnénk segíteni a helyi közösségeket” – mondta Márta Irén, a Holcim kommunikációs igazgatója.

 

A HOLCIM TATABÁNYÁN

Százórányi önkéntes munkával újították fel a tatabányai Dózsa iskola udvarán található sportpályákat a Holcim Hungária Zrt. által szervezett, az „Együtt a közösségért” program keretén belül a cég dolgozói, valamint az iskola tanárai.

Az idén 100 éves Holcim Csoport munkatársai a program keretében civil- és nonprofit szervezeteknél végeznek önkéntes munkát. „Megkérdeztük a helyi önkormányzatot, hogy hol segítsünk. Végül az iskola udvarán található sportpályákat és a homokozót újítottuk fel” – nyilatkozta Szitás Roland, aki külön kiemelte a WF Kft., a Dominó Kft. és a Kelépker Kft. támogatását. „Megújult a súlylökőpályánk, a kézilabdakapu mögött található hálótartó szerkezet, valamint a homokozó is.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.