Dióhéjban

KPMG: Felelős Társadalomért program

Magyarország vezető szakmai szolgáltató társasága immár negyedik éve hirdeti meg Felelős Társadalomért programját, amelyben civilszervezeteknek kínál pro bono szakmai támogatást, pénzadományt, melyet működési költségeik fedezésére használhatnak fel. A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el társadalmi befektetési programját, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkozó közhasznú és kiemelten közhasznú nonprofit szervezeteket. Mára az oktatás mellett az egészségügy lett a másik fókuszterület. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű gyermekek egészségét vagy pénzügyi, gazdasági fejlesztését kiemelten kezelő szervezetek. A pályázat leadási határideje 2012. november 16., az eredményhirdetést 2013. január 11-én tartják. A nyertes szervezetek részére a KPMG többek között a könyvvizsgálat, számviteli tanácsadás, adótanácsadás, informatikai tanácsadás, üzleti tanácsadás és a KPMG menedzsmentiskolája, a KPMG Akadémia keretein belül az oktatás területén nyújt együttműködési lehetőséget. A KPMG a működési költségek támogatására pénzbeli adományt is biztosít minimum 250 000 Ft, maximum 750 000 Ft értékben. Szabó István, a KPMG CR-menedzsere elmondta: a magyarországi nonprofit szervezetek forrásai (állami, vállalati, magánadományok) az elmúlt években jelentősen beszűkültek. Ezáltal a szervezetek alapműködésének finanszírozása, fenntartása különösen nehéz helyzetbe került. A másik jelentős probléma a nonprofit szervezetek átláthatóságának és menedzsmentismereteinek hiányossága. A KPMG munkatársai a vállalat pro bono projektjeivel tavaly megközelítőleg 1000 munkaórát töltöttek.

Citibank-verseny a Corvinus egyetemen

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékről négy mesterszakon tanuló egyetemi hallgató nyert díjat az idei Citibank Esettanulmányi Versenyen, amely a kilencedik éve zajló Corvinus Egyetem–Citibank Oktatási Program része. A verseny első helyezettje Papp Gábor lett, munkájának címe: Kockázati tőke Magyarországon. Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A pénzügyi oktatás a Citibanknál világszerte és Magyarországon is kiemelten fontos támogatott terület. A Citibank Magyarország 2004 óta támogatja az oktatás színvonalának növelését a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékén. Az anyagi támogatás mellett e hosszú távú stratégiai program a Citibank szakembereinek banki témájú előadásait, egy esettanulmányi versenyt, illetve a Legjobb végzős hallgató díjat is magában foglalja, amelyet a 2012/2013-as programindító eseményen adnak majd át októberben.

Csodák pedig vannak…

A Tchibo és a Csodalámpa Alapítvány együttműködésének köszönhetően tíz gyermek tapasztalhatta meg, hogy hétköznapi csodák igenis léteznek. A vállalat által nyújtott egymillió forintos támogatás és a több hónapon át tartó fogyasztói aktivitás során befolyt összeg olyan kívánságok teljesítését tette lehetővé, amelyekről a kicsik eddig csak álmodozni mertek.

A Tchibo és a Csodalámpa Alapítvány együttműködése 2012 márciusában vette kezdetét. A vállalat által felajánlott egymillió forint a Tchibo „Váltsa valóra álmát kedvenc kávéjával!” elnevezésű fogyasztói promóciója során összegyűlt összeggel egészült ki. A promóció alatt a vásárlók a kávék csomagolásán található vonalkód visszaküldésével növelhették a Csodalámpa Alapítványnak juttatott összeget. Az így befolyt 300 000 forint az eredeti felajánlással együtt lehetővé tette, hogy az alapítvány tíz beteg gyermek vágyát teljesíthesse.

Bátor Tábor: hősök és nagykövetek

Paul Newman alapította az első tábort beteg gyermekeknek, amely mára nemzetközi táborszövetséggé nőtte ki magát. A szervezet tavasztól új néven, SeriousFun Children’s Networkként működik tovább. A szövetség jelenleg tizennégy állandó táborhellyel rendelkezik a világban, ahol súlyos betegségben szenvedő gyermekek élményterápiás táboroztatása zajlik. A szövetség hazai tagja a Bátor Tábor, amely a hálózat közép-európai központjaként 700 beteg gyermeket, köztük szlovákokat, lengyeleket és cseheket is fogad. Természetesen az ő esetükben a gondtalan egy hét – amely bizonyítottan hosszú távon is jó hatással van közérzetükre és fizikai állapotukra is – szigorú szakmai felkészülést igényel az őket táboroztató szakemberektől és önkéntesektől. A nyolc amerikai és egy-egy ír, angol, francia, izraeli, olasz és magyar táborban évente mintegy 33 000 súlyos beteg gyermek vehet részt 18 500 önkéntes segítségével. A részvétel a gyerekek és a hozzátartozóik számára minden programon ingyenes. A táborba a gyermekeket ellátó egészségügyi intézmények, illetve a kezelőorvosok ajánlása alapján lehet bekerülni, ahol szakmailag felkészített önkéntesek foglalkoznak velük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.