A jövőben gondolkozik a Telekom

A Magyar Telekom fenntarthatósági jelentése már ötödik alkalommal kapta meg a Global Reporting Initiative (GRI – Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) legmagasabb minősítését. A 2011–2015-ös időszakra vonatkozó fenntarthatósági stratégia egyik fő célkitűzése a fenntarthatóság fogalom ismertségének növelése.

Az évenkénti felmérés eredményeinek alapján elmondható, hogy a vállalat munkatársainak nagy része ismeri a fenntartható fejlődés fogalmát. A munkatársak a gyakorlatban is tesznek a fenntarthatóságért. Ez az önkéntes munkák számában is megmutatkozik: 2011-ben 11 programra került sor, összesen 389 telekomos 480 munkanapon (3840 munkaórában) végzett önkéntes munkát. A munkatársak a programokkal 19,9 millió forint értékű elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak.

A vállalat nagy sikerű, elszigetelt, elmaradott területek és társadalmi csoportok felzárkóztatására létrejött kezdeményezése, a Digitális Híd Kistelepüléseken keretében 159 programra került sor. A vállalat önkéntesei hátrányos helyzetű kistelepülések lakóit ismertették meg az internet nyújtotta lehetőségekkel. A harmadik éve megrendezett Digitális Híd Fest során tartották meg a tehetségkutató versenyt, ahol a legjobban szereplők az interneten való megjelenés lehetőségét nyerték el.

A Magyar Telekom három civilszervezettel, a Szívlapát Alapítvánnyal, a Kékpont Drogkonzultációs Központtal és a Kórházpedagógusok Egyesületével hosszú távú, hároméves együttműködési szerződést kötött, amelynek keretében aktívan támogatja a szervezetek tevékenységét.

Jövő/Menő

A vállalat fenntarthatósági eredményei a 2011-ben elnyert díjakban és elismerésekben is megmutatkoznak. A 2011 – Az önkéntesség európai éve nevű program során megrendezett pályázaton a Magyar Telekom és civil stratégiai partnere, a Szívlapát Alapítvány 2010-ben indított közös programja, a Jövő/Menő a nagyvállalati és az új belépő kategóriában is elnyerte a Munkahelyi Önkéntesség Díjat.

Társadalmi innovációk

2011-ben a Magyar Telekom harmadszor is bekerült a Bécsi Értéktőzsde által 2009-ben indított CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) index által jegyzett, azaz a régió fenntarthatósági – környezeti, társadalmi és gazdasági – szempontból legjobban teljesítő társaságai közé.

„Legfőbb céljaink a jövőben: a fenntarthatóság fogalom ismertségének és a Magyar Telekom fenntarthatósági megítélésének további növelése, társadalmi és környezeti innovációk megvalósítása a kutatási és fejlesztési erőforrások 10 százalékából” – mondta el Christopher Mattheisen, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.