A Szentkirályi 31 gyógynövényből alkotta a nemzet italát?

Palackelőforma-gyártó üzemet avatott szerdán a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A 660 millió forintos – részint önerőből és lízingből finanszírozott – beruházás nyomán óránként 33 ezer palackot tud előállítani az új gyártóegység. A most átadott üzem jóval energiatakarékosabb is – a cég az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.-vel kötött megállapodást arról, hogy a Szentkirályi megújuló, környezetbarát energiaforrásból származó villa mos áramot használ az üzemében.

Az új gépsor emellett teljesen újrafeldolgozható palackok gyártására is képes, ahogy a gyártás alapanyaga is használt és begyűjtött PET-palackokból készült granulátum. A gyáravató ünnepségen mutatta be Balogh Levente, a Szentkirályi K . tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a cég új italmárkáját, az Aqua Elixist.

A cégtulajdonos szerint ahogy több nagy külföldi országnak is van hasonló jellegű, saját fejlesztésű tradicionális üdítője – Amerikában a Coca-Cola vagy Angliában a Dr. Pepper –, amely vezető termék a maga hazájában, úgy azt remélik, hogy a 31 hazai gyógynövényből kikísérletezett új ital – melyet a „nemzet üdítőjeként” is reklámoznak – idővel Magyarországon piacvezetővé válhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.