A Wizz Air megkapta a Malév repülési jogait

A Népszabadság információi szerint a Wizz Air többet is megkapott a Malév repülési jogaiból, mintegy fél évvel azt követően, hogy jelezték a magyar hatóságoknak: a Malév csődje után repülnének az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta az anyagát, s úgy tudjuk, négyből hármat megnyert. Hivatalosan meg nem erősített, de több független forrásból származó információink szerint a hatóságnál már írják a Wizz Airt kijelölő határozatokat. A magyar hátterű diszkont-légitársaság értesülésünk szerint megkapta a kijelöléseket a Magyarország és Ukrajna, Oroszország (Moszkva és Szentpétervár), valamint Izrael közötti útvonalra, és hamarosan el is indíthatja járatait. Az üggyel kapcsolatban kerestük az NKH-t és a Wizz Air képviselőit is. A légitársaság szóvivője, Daniel De Carvalho annyit mondott, hogy cége soha nem nyilatkozik folyamatban lévő eljárásokról.

Ha a légitársaság hivatalosan is megkapja a repülési jogokat, könynyen lehet, hogy új gépet hoznak a budapesti bázisra, hiszen a jelen -leg itt állomásozó hat Airbus–A320-as kihasználtsága közelít a maximumhoz. Az is igaz ugyanakkor, hogy fél évvel a járatindítás után, augusztus hatodikán bezárták a bukaresti járatot, s törölték a Forli/Bologna felé repülő gépeiket is, vagyis némi szabad kapacitásuk van a gépeknek. 

 

Három új géppel bővül a flotta
Ha az engedélyeket hivatalosan is megkapják, akkor új gépek érkezhetnek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.