A bérelt munkaerő létszáma is csökken a Nokia komáromi üzeménél

Dolgozóktól kapott értesülések alapján úgy tudjuk, a Nokia komáromi üzemében mintegy 150-200 bérelt munkaerőként foglalkoztatottnak jelezték ma: a gyár nem tart tovább igényt szolgálataikra.

A dolgozókat a Trenkwalder Kft. munkaerő-kölcsönző alkalmazta, lényegében ez az utolsó ilyen cég, amely kapcsolatban állt a Nokia gyárral. Forrásunk hozzátette: a leépítés nem része a február közepén bejelentett 2300 fős elbocsátásnak, ez azon fölül értendő. A legszebb időszakban egyébként a gyárban mintegy 9500 ember dolgozott, ebből 5500 állt a Nokia alkalmazásában, a többit munkaerő-kölcsönzőktől vette bérbe a telefongyártó. A lépés után mintegy 2100 ember marad az állományban.

A fejleményekkel kapcsolatban megkerestük a Trenkwalder képviselőit is, ám csak annyit mondtak: nem nyilatkozhatnak. László Zoltán, az üzemi tanács vezetője sem volt túl közlékeny. A Népszabadságnak csupán annyit mondott: ilyen értesítésről a szakszervezet nem tud. Elküldtük kérdéseinket a Nokia sajtóosztályára is, ahonnan ezt a választ kaptuk: „A munkaerő-kölcsönzés megszokott dolog iparágunkban, hogy gyártási tevékenységünk rugalmasságát biztosítsa.

Ugyancsak a mindennapi üzletmenet részeként a Nokia folyamatosan vizsgálja a komáromi gyár tevékenységét a hatékonyság szempontjából, és ennek megfelelően alakítja a kölcsönzött munkaerő létszámát. Konkrét számokat nem áll módunkban mondani, azt azonban fontos kiemelni, hogy – amint azt már korábban is kommunikáltuk – a komáromi gyár továbbra is fontos része a Nokia gyártási hálózatának.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.