Dióhéjban

Párbeszéd bank és civilszervezetek között

A MagNet Bank létrejötte óta elkötelezett a hazai civil közösségek támogatása és fejlesztése mellett. Ennek érdekében indította el Civil Kapcsolatok Programját (CKP), amely második éve működik sikeresen. A CKP fontos kezdeményezése az idén indított Ajánlókártya program. Ahogy a program neve is jelzi, az ajánlás révén kapnak lehetőséget a MagNetnél bankoló civilszervezetek arra, hogy pluszforráshoz juthassanak. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy bárki ajánlhatja a MagNet Bankot ismerősének. Amennyiben az ajánlott ismerős lakossági vagy vállalkozói számlát nyit, majd azon meghatározott forgalmat generál, úgy az ajánló által megjelölt, a MagNet Banknál számlát vezető civilszervezet támogatásban részesül. A támogatás feltétele minimum 50 000 forint számlaforgalom a számlanyitást követő két hónapban. Ugyanez az elv érvényesül akkor, amikor az ajánlott ismerős vállalati bankszámlát nyit. A Civil Kapcsolatok Program a jövőben összefogja mindazokat a kezdeményezéseket és projekteket, melyek a bank civilekkel folytatott párbeszédének és együttműködésének keretében valósulnak meg. A CKP keretében megvalósuló támogatás potenciális résztvevője minden olyan nonprofit szervezet, amely a banknál számlát vezet.

Idén is Zöld Béka Díj

A Deloitte Magyarország idén is meghirdeti a tavaly megújult, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Zöld Béka Díjat. A díjra Közép-Európa bármely országában bejegyzett vállalat jelentkezhet, függetlenül az üzleti szektortól és a foglalkoztatottak számától.

Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója elmondta: – A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fenntarthatóságot helyezzük a középpontba. Reményeink szerint a díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves jelentéstételi gyakorlata ne csupán a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásait ismertesse. A díjazott az a közép-európai vállalat lesz, amely az adott év legjobb fenntarthatósági (vagy társadalmi felelősségvállalási) jelentését készíti. Az értékelési rendszer a 2011-ben bevezetett frissítéseket tükrözi.

Romaster esélyprogram a nyári táborokban

Idén 18 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a HBLF Romaster – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért nyári táborában, amelynek keretében a cégek által mentorált tehetséges roma diákok számos szakmai programon vesznek részt. Több vállalatnál is – mint a Magyar Telekom, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., SAP Hungary Kft., Prezi – látogatást tesznek, melynek során átfogó képet kapnak a cég működéséről, valamint a kollégák munkájáról. 2007 óta több hazai vállalat támogatásával fut a HBLF Romaster program olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi képzésben vesznek részt. A program keretében jelenleg 23 vállalat támogatja pénzzel és mentorálással összesen 55 roma fiatal továbbtanulását. A program részeként idén, augusztus 19–23. között a HBLF immár ötödik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári táborát, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját.

Együtt a közösségért: a Holcim fenntartja támogatásait

A Holcim Hungária Zrt. idén is közzéteszi fenntarthatósági jelentését, melyhez kapcsolódóan a közelmúltban fórumot kezdeményezett Budapesten, 2008 óta immáron második alkalommal. Az eseményen 25 résztvevő, a szakmai és civilszervezetek képviselői mellett iparági szereplők osztották meg véleményüket a jelentést készítőkkel. A megjelentek nagy száma is mutatja, hogy a vállalatok és a civil szektor számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. A fórum során a résztvevők a környezetvédelem kiemelt fontosságát hangsúlyozták, és megosztották tapasztalataikat egymással a témában. A társadalmi felelősségvállalás kapcsán elhangzott, hogy a cég munkatársai a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére nagy számban csatlakoznak a Holcim-csoport 100 éves évfordulója alkalmából indított „Együtt a közösségért” elnevezésű önkéntességi programjához.

Az élelmiszerbankért eveznek 400 kilométert

A Row4Rights egy igazi kihívást jelentő, amatőr európai evezős esemény. Az Ausztriából induló 400 kilométeres túra célállomása Budapest. A program során a résztvevők határokat szelnek át, adományokat gyűjtenek, közben pedig barátságokat kötnek. Az idén második alkalommal elinduló Row4Rights az Európai Unió leghosszabb folyója, a Duna mentén halad, és három közép-európai fővárost érint: Bécset, Pozsonyt és Budapestet. A Row4Rights egy egyedülálló európai esemény, amelynek kettős missziója van: elérni a kitűzött pontot, valamint anyagi támogatást gyűjteni olyan jótékony szervezetek számára, amelyek az adomány összegét olyan projektek megvalósítására használják fel, amelyek a csapatok által meglátogatott területeket érintik. A Row4Rights idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.