Meghozta a fogadási kedvet az olimpia

Meghozta a fogadási kedvet az olimpia. Az ötkarikás játékok idején a Tippmix forgalma – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a pekingi olimpia eredményét is meghaladó mértékben nőtt – derül ki a Szerencsejáték Zrt. lapunknak elküldött számaiból.

Ebben valószínűleg annak is szerepe volt, hogy a magyar sportolók lényegesen jobb eredménnyel szerepeltek a játékokon. A legtöbbet, 33,7 millió forintot is például egy hazai atléta, Pars Krisztián kalapácsvető győzelmére fizették ki – mondták. A 2008-as játékok alatt egyébként 28 százalékkal nőtt a forgalom a szokásoshoz képest, míg a 2004-es athéni 21 százalékos, a 2000-ben sydney-i pedig 23 százalékos bővülést hozott.

A londoni ötkarikás játékok eredményezte növekedés elmarad ugyan a labdarúgó-Európa-bajnokság idején tapasztalt bővüléstől, de mint a társaságnál megjegyezték: a fogadási események közül egyértelműen a foci a favorit, a fogadási kedvet a nagy labdarúgótornák élénkítik igazán. Hogy mennyire, azt jól szemlélteti, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nél a lengyel–ukrán rendezésű torna idején duplájára nőtt a sportfogadásokból származó árbevétel. Igyekeztünk elérni internetes fogadási oldalakat is, hogy megtudjuk, esetükben milyen tendenciák rajzolódtak ki, ám a nevük mellőzését kérő cégeknél mind össze annyit mondtak: náluk is volt bővülés, de ez messze elmaradt attól, mint amit a nagy labdarúgótornák idején tapasztalnak.

A Szerencsejáték Zrt.-nél a részletekről szólva megjegyezték: a futball-Eb-t megelőző héten a fogadók összesen 652 millió forint értékű tétet fizettek be. Az Eb első hetében ez az adat 45 százalékkal csaknem 946 millióra emelkedett. A következő héten a feltett tétösszeg további 57 százalékkal nőtt, a 24. hét 1,482 milliárd forintos forgalma a szokványosnak több mint kétszerese volt. Ez minden korábbi heti rekordot megdöntött.

Ehhez képest az olimpia előtti héten 635,8 millió forintos forgalom jött össze a Tippmixen, míg a játékok első hetében 704,2 millióra nőtt. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy az olimpia ekkor lényegében csak a hét végét érintette, hiszen a nyitóünnepséget pénteken tartották. Az első teljes héten viszont már 855,5 millió forint tét futott be, s a második héten ez tovább emelkedett 976,3 millióra. Az olimpia befejező hetének egyes történései a legnépszerűbb események listáján is helyet kaphatnak. A férfi síkfutók négyszer százméteres váltóversenyének Jamaica győzelmét hozó fináléja, valamint – Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa révén – a női kajak-kenu kettes 500 méteres döntője kimondottan nagy népszerűségnek örvendett a fogadók körében. A férfi vágtázók négyszer százas vetélkedésére egyébként több mint 22 ezer szelvényen játszottak, s 12 millió forintot nyertek a tippmixelők. A csapatjátékok közül a férfikézilabda és -vízilabda döntője volt különösen népszerű. A svéd–francia kézilabda-mérkőzésre 16 500 szelvényen játszottak, míg a horvát–olasz pólódöntő eredményére több mint 15 ezer fogadás érkezett. Franciaország győzelme 30,8 millió, Horvátország sikere pedig 15,5 millió forintot hozott a játékosok konyhájára. Az olimpia legváratlanabb eseményeinek listájára viszont a férfikézilabda-torna a magyar szurkolók számára alighanem legkedvesebb mérkőzése került fel: az Izland–Magyarország – végül kétszeri hosszabbításban megnyert – negyeddöntő rendes játékideje döntetlennel zárult, erre 14 471 szelvényből csupán 1452 helyes tipp érkezett.

Kérdésünkre, hogy a vállalat régóta tervezett, a nagy nemzetközi fogadási oldalaknak versenytársat jelentő portálját mikor indítják el, a cégnél nem adtak pontos választ. Lapunk korábban úgy értesült, hogy ez szeptember második felében történhet meg, ám ezt nem erősítették meg a társaság részéről. Ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeztek meg, a bukmékeri internetes fogadás a közeljövőben költözik egy korszerűbb, gyorsabb interaktív játékplatformra. Emellett megerősítették az ezzel kapcsolatban korábban lapunknak már elmondottakat: az új oldal csak a teljes fogadási rendszer leszállítása és a tesztidőszak teljes körű lezárása után indul el. Ennek időpontjáról pedig időben tájékoztatnak – tették hozzá.

Az olimpia szelvénye

A hét legsikeresebb olimpiai szelvényével egy nyíregyházi fogadó büszkélkedhet. A 200 forintos tét ellenében 269 ezer forintot nyert hat jó tippjével. A kínálatból a többi között a kenu férfi egyes ezerméteres, a kajak női négyes ötszáz méteres döntőjét, az Izland–Magyarország kézilabda-mérkőzést választotta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.