Magára maradt a Gyulai

Elmaradt a Gyulai Húskombinát csütörtökre tervezett igazgatósági ülése, a tulajdonos Hage-Nagisz Nádudvari Mezőgazdasági Vállalkozói Csoport az érdekeltségéhez tartozó cégektől átcsoportosítható pénzforrásokat keresi a húsüzem folyamatos termeléséhez –jelentette be a kombinát vezérigazgatója.

Ruck János nem túl rózsás helyzetképet vázolt, mert mint mondta: a tulajdonosi kör magára maradt a nehéz helyzetben lévő vállalat megmentését illetően, mivel az uniós szabályok nem teszik lehetővé a közvetlen állami pénzügyi beavatkozást, és ezen az sem segít, hogy a hungarikumot gyártó húsipari vállalatot a kormány ez év tavaszán, éppen ezért, hogy valahogy segítsen a vállalaton, a kiemelten védett élelmiszer-ipari cégek körébe sorolta.

Az évek óta nehéz helyzetben lévő társaság kereskedelmi bankokkal zajló tárgyalásai holtponton vannak, likvid források hiánya miatt a termelés csökkentésére kényszerült a cég – írta az MTI –, a megrendeléseket 2-3 hét csúszással tudják teljesíteni, veszélybe kerültek a gyulai cég hazai és exportpiacai – tette hozzá Ruck. A foglalkoztatott négyszáz dolgozóból jelenleg mintegy nyolcvanan tartózkodnak otthon, részükre állásidőt fizet a társaság. A Gyulai Húskombinát a 2012-es üzleti év első hat hónapjában 15 százalékkal ugyan növelte termelését, ám a termelési veszteség így sem csökkent. Az üzemnek 1,5 milliárd forint többletforrásra lenne szüksége a piaci megrendelések folyamatos teljesítéséhez. (Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.