Messzehangzó-időutazás

Idén 10. alkalommal hívta izgalmas időutazásra a nehéz sorsú gyermekeket a Messzehangzó Alapítvány tematikus, térítésmentes táboraiba. Kecskeméten, a Vackor Vár Erdei Iskolában közel 100 gyermek élményekkel teli, komplex fejlesztése válhatott valóra.

Az alapítvány most először tudott lehetőséget biztosítani az általános iskolák felső tagozatos, természettudományok iránt érdeklődő gyermekeinek, hogy tudásukat, fantáziájukat mozgósítva megtervezzék a jövő élhető városát. Az új programot társadalmi szükséglet hívta életre, mert egyre kevesebb fiatal választja a természettudományok területén a továbbtanulást.

A téma kidolgozásánál Hundertwassertől (osztrák építész, festő, filozófus) az öt bőr elméletét vették alapul, amelyet a tábor céljaihoz igazodva átalakítottak. A tábor öt napján egy alkotási folyamatot vittek végig. A természetben megvalósuló foglalkozások túlsúlyára törekedtek, annak érdekében, hogy a gyermekek a lehető legtöbb tapasztalatot élményszerűen, a mindennapi élet és környezet részeként élhessék meg.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány az olimpia jegyében tervezte meg sporttáborát. Az ókorba is elvezető, izgalmas időutazáson vettek részt a gyerekek. A tábor idején kiállítást rendeztek, ahol az ókori és a modern olimpiákat idéző fotók, zászlók, plakátok, kabalafigurák, híres sportolók arcképei voltak láthatók. Hagyományként működik, hogy neves személyiségeket hívnak el a táboraikba.

A művészeti táborban az ókori görög kultúra világába tettek „kalandozó utazást” az általános iskolás, ábrázolásban, énekben, irodalomban, táncban, zenében tehetséget mutató gyermekekkel. A gyermekek tehetségterületüknek megfelelően vehettek részt különböző műhelymunkákban, többek között az ábrázoló művészet műhelyben díszleteket, jelmezeket, álarcokat alkottak. A zene és tánc műhelyben a darab koreografált táncelemeit formálják meg, és az alkotás folyamatába bevonják a hangszeres előadókat is. A közös produkció sok lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy kreatív ötleteik megvalósuljanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.