Rekordbevétel szerencsejátékból

Rekordévet produkált a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt évben – derül ki a vállalat számaiból. A szerencsejátékokból származó árbevétel 2011-ben 180,5 milliárd forintot ért el, amire korábban még nem volt példa.

Ez az előző évi 168,5 milliárd forinthoz képest 7,1 százalékos bővülés. Összessé gében a megjátszott alapjátékok száma meghaladta az 1 milliárd darabot. A nyeremény szja-kulcsának csökkenése következtében 2011-ben a Szerencsejáték Zrt. mintegy 4 milliárd forinttal tudta növelni a játékosok nettó nyereményét – tudatta a cég. A Szerencsejáték Zrt. egy lakosra számított árbevétele több évre visszamenőleg az egyik legmagasabb a kelet-közép-európai régióban. Az üzleti eredmény 8,9 milliárd forintot ért el, ami az előző évinél 2,1 milliárd forinttal több. Az adózás előtti eredmény 9,2 milliárd forintot tett ki, miközben a társasági adó levonása utáni adózott eredmény 7,5 milliárd forint volt. Az eredménytartalékból kiegészítve összesen 7,8 milliárd forint osztalékot fizetett a Szerencsejáték Zrt a tulajdonosainak.

A Tippmix népszerűsége töretlenül nő – állatja a cég. Ennek fényében különösen érthetetlen, hogy az elmúlt években miért késlekedett s késlekedik most is a vállalat a nagy, nemzetközi szolgáltatóknak konkurenciát teremtő internetes fogadási felületének az elindításával. A Szerencsejáték Zrt. kijelentését figyelembe véve ugyanis szinte borítékolható, hogy a Tippmix esetében tapasztaltnál sokkal nagyobb lehetne a növekedés. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.