Leállhatnak a fejlesztések

A közszolgáltatások „nonprofittá” tételéről tett kormányfői nyilatkozatra a lapunk által azon melegében megkérdezett közszolgáltatók – áram-, gáz-, víz- és szemétszállító cégek, illetve szövetségek – túlnyomó többsége reakcióként a hallgatást választotta. (Többen külön is nyomatékosították, hogy most nem mondanak semmit.) De az is, aki az ügy kapcsán hivatalos véleményt formált a számunkra, szinte kizárólag értetlenségéről és alulinformáltságáról volt kénytelen számot adni.

Székely Anna, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai főtanácsadója szerint a bejelentésről szóló tudósítások túl kevés információt tartalmaznak a megalapozott véleményhez. Általánosságban úgy tartja: ha ez az „ötlet” megvalósulna, az minden fejlesztést blokkolna. Nonprofit működés esetén a tulajdonosnak – véleménye szerint – nem érdeke a hatékonyabb működés és szolgáltatás.

– Ez a helyzet nem vonzaná a beruházásokat – véli.

– A Tigáz még semmilyen tájékoztatást nem kapott a kormányzati szándékról; a részleteket nem ismeri, így nem áll módjában érdemi véleményt formálni és választ adni – közölte lapunk megkeresésére Száraz Gábor, a Kelet- és Közép-Magyarországon tevékenykedő, olasz többségű gázszolgáltató csoport szóvivője. Az ügyre részletes információk ismeretében kívánnak visszatérni. Boross Norbert, a Budapesten, illetve Észak-Magyarországon áramot szolgáltató, német hátterű Elmű-Émász szóvivője úgy fogalmazott, egyelőre nem ismerik az ügy részleteit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.