Még mindig sokan bíznak az állami nyugdíjban

Első számú nyugdíjforrásként a magyarok 39, a lengyelek 36, a németek 29 százaléka jelölte meg az állami nyugdíjbiztosítást – közölte az Aegon a kilenc országra terjedő, összesen kilencezer nyugdíjas és még aktívan dolgozó válaszait összegző felmérése eredményét. Legkisebb arányban, mindössze a megkérdezettek 10 százalékában az angolok számítanak az állami nyugdíjra.

A felmérésben szereplők 20 megtakarítási formát minősíthettek. Az állami nyugdíjat a magánnyugdíjpénztárak, illaetve a nyugdíjalapok követték a népszerűségüket tekintve. Magas a nyugdíjas évekre önállóan megtakarítók aránya is, a megkérdezettek 30,6 százaléka jelölte meg saját pénzét forrásként, illetve közel 40 százalék nyilatkozott úgy, hogy valamilyen hosszú távú megtakarítási számlával rendelkezik.

A válaszadók ötöde saját ingatlanával is számol a nyugdíjas évek fedezésére. A magyarok jelentős része – főként a fiatalok – már nem csak az államra kíván támaszkodni. A tervek azonban még nem jelentenek konkrét lépéseket is, hiszen a válaszadók több mint 13 százalékának semmilyen nyugdíjcélú megtakarítása nincs.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.