Végre kinyílt a kapu

Csütörtökön a Magyar Közlönyben megjelent a tavaly ősszel módosított szerencsejáték-törvény vonatkozó végrehajtási rendelete. Mindez a nyerőgép-automatákat üzemeltetőknek és az online szerencsejáték-oldalaknak lehet különösen fontos, miután az ebben a dokumentumban foglaltak részletezik pontosan e két szektor működési feltételeit.

A módosított szerencsejáték-törvény ugyanis úgy rendelkezik, hogy jövő év elejétől már csak szerveralapú (interneten ellenőrizhető) automatákat lehet üzemeltetni, míg az internetes oldalak esetében lehetővé teszi, hogy tevékenységüket – egészen pontosan abból csak a lóversenyfogadást és a pókermeccsek lebonyolítását – immár legálisan végezzék Magyarországon. Az említett két ágazatban működő cégek azonban eddig semmilyen lépést nem tettek annak érdekében, hogy a törvény új előírásai szerint működjenek.

Ezt azzal magyarázták, hogy amíg nincs meg a törvény végrehajtási rendelete, addig nem tudnak mihez igazodni. (Amint beszámoltunk róla, a rendelet hiánya miatt a E-Casino Szakmai Szövetség éppen csütörtökön hívta fel a figyelmet arra, hogy a késlekedés miatt a nyerőgépek után fizetendő játékadó jövő év elején teljesen elapadhat.) – Örömteli, hogy végre megjelent a rendelet, mert így létrejöhet a nyerőgépek egy teljesen átlátható piaca – mondta lapunknak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke.

Ha a mérésügyi hivatalnak, a Szerencsejáték Felügyeletnek és az auditoroknak kedvező lesz a hozzáállásuk, akkor az első szerveralapú nyerőgépek 3-4 hónapon belül megjelenhetnek – vélekedett. Ebben az esetben az is reális lehet, hogy a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által előrejelzett, mintegy 37 milliárd forintnyi – nyerőgépek utáni – idei játékadó befolyik a költségvetésbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.