Győrben épül a beszállítói park

Győrött épül meg az Audi-előszereldéket is magába foglaló beszállítói parkja – értesült hazai és külföldi forrásokból a Népszabadság és az autopro.hu szakportál. Már többször írtunk róla, hogy az Audi beszállítói park létesítését határozta el, amit a társaság 900 millió eurós győri fejlesztése alapozott meg.

A logisztikai centrum nem csupán raktározással és készletgazdálkodással foglalkozik majd, hanem bizonyos készültségi szintig már itt összeállítják az érkező részkomponenseket.

A külföldi tapasztalatok azt mutatják: az ilyen centrumok folyamatosan bővülnek, térségfejlesztő hatásuk erőteljes. Ezért is komoly verseny kezdődött a létesítményért. Három helyszín került szóba: Győr, Pozsony, s a kormány által az első időkben preferált Győr-Gönyű Országos Közforgalmi Kikötő. Ez utóbbi azért lett volna fontos a kabinetnek, mert az uniós pénzekből épült kikötő csak részben működik, a pályázatban vállalt feltételeket nem teljesíti, lehetséges tehát, hogy vissza kell fizetni az elnyert, több mint ötmilliárdos támogatást. Az Audi- fejlesztések koordinálásával megbízott külgazdasági szakember korábban kijelentette: minden feltétel adott ahhoz, hogy a logisztikai központ Gönyűn épüljön meg.

Közben azonban Győr is lépéseket tett a beszállítói park megszerzése érdekében. Az Audi meghívásos tendert írt ki, melyre – értesüléseink szerint –hatan adták be pályázatukat. Hivatalos információk a részletekről nem jelentek meg, de úgy értesültünk: a cég a győri helyszínt választotta. Az Audinál és az önkormányzatnál nem kommentálták információnkat. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.