Együtt a közösségért!

Az idén 100 esztendős Holcim munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért” program keretében civil- és nonprofit szervezeteknél végeztek önkéntes munkát a Lábatlani Egyetértés SE és az Arany János Általános Iskola székhelyén.

A Lábatlanban található cementgyárat üzemeltető Holcim Hungária Zrt. és a település jó kapcsolatát az évek során már sokszor erősítették mindkét oldalról. A közelmúltban a Lábatlani Egyetértés SE és a svájci cég közösen tette rendbe az egyesület sportpályáját, ami nem az első közös projektjük az idén.

A civilszervezetek, önkormányzatok és intézmények számára kiírt Holcim-díjat és az azzal járó egymillió forintot ugyanis a 2012-es esztendőben az Egyetértés SE nyerte, melynek keretén belül kézilabdapályát építenek a településen. A Holcim dolgozói vállalták, hogy önkéntes munka keretében segítik a pálya építését, amelyre a nyáron kerül sor. Ehhez kapcsolódva a napokban egy újabb akcióval megszépítették a labdarúgópályát és a lelátót.

„Az idén a Holcim-díjon már nyertünk egy nagyobb támogatást a kézilabdapálya építésére, most pedig ismét egy sikeres akcióban dolgoztunk együtt a svájci céggel. A Holcim az elmúlt esztendőkben bizonyította, hogy fontos neki Lábatlan és a térség sorsa” – mondta Szalai László, a Lábatlani Egyetértés SE elnöke. Az Arany János Általános Iskolában is megjelentek a Holcim önkéntesei.

Itt a területrendezés után kemény fizikai munkával kerítésoszlopot állítottak és betonoztak a cég dolgozói. „A Holcim számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért amikor csak lehet, támogatjuk a hasonló kezdeményezéseket. Az elkövetkező időszakban több olyan projektet is támogat a Holcim, ahol munkatársaink civilszervezetekkel vagy oktatási intézményekkel közösen, önkéntes munka keretében segíthetik környezetük fejlődését” – nyilatkozta Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az idén 100 éves, 70 országban jelen lévő, 80 ezer embernek munkát adó nagyvállalat Holcim Awards – a Holcim Foundation fenntartható építészetet népszerűsítő nemzetközi versenysorozatában – a magyarországi kampányt kiemelkedőnek ítélte. Ezt ismerte el a világ egyik legrangosabb amerikai folyóirata a Sabre Awards díjával Brüsszelben.

A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal, 2010-ben a Figyelő Top 200 Társadalmi Elkötelezettség díjával ismerték el. A vállalat 2011-ben rangos nemzetközi díjat, European Excellence Awards diplomát kapott a fenntartható építészetért folytatott szemléletformáló munkájáért.

Négy negyed egy egész

A Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya idén elnyerte a világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report díját, a Sabre Awardsot. A Holcim egyetlen magyar döntősként nyert Ingatlan és Építőipar kategóriában. A rendkívüli elismerést a vállalat integrált kommunikációs kampányáért kapta, melyben a környezettudatosságra és a fenntartható építészet fontosságára hívta fel a figyelmet. A kampány kulcsfontosságú eleme egy rendkívüli vállalkozás, a Monte Rosa-expedíció volt.

A Holcim a kezdeményezéssel összesen közel 5000 építésznek, építészhallgatónak mutatta be a fenntartható építészet kritériumait. A rendkívüli érdeklődést az is jelzi, hogy eddig összesen 1 800 000-en töltötték le az internetről az expedíción készült útivideót. A Holcim hosszú távú együttműködéseket igyekszik kialakítani az építészképzésben részt vevő egyetemekkel. Az egyetemi roadshow-k mellett eddig összesen 21 szakmai konferenciát és kiállítást szervezett a vállalat, ahol neves külföldi és hazai szakemberek adták át a fenntartható építészet üzenetét a jövő építészeinek.

A nagyfokú érdeklődést az is mutatja, hogy az idei Holcim Awards világversenyre 32 magyar pályázat érkezett, ennek is egyharmada diákoktól. A Holcim 2003-ban hozta létre a Holcim Foundation for Sustainable Constructiont, mely háromévente egy kétmillió dollár összdíjazású világverseny keretében díjazza a fenntartható építészet elvárásainak leginkább megfelelő elképzeléseket. A 2008/2009-es európai Holcim Awards verseny aranyérmese Janesch Péter és csapata lett Négy negyed egy egész című pályamunkájával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.