Energiaipar - A Ganz Engineering növeli a forgalmát

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. megrendelései az elmúlt fél évben meghétszereződtek, mintegy 50 millió dollárt tesznek ki, és a cég további bővülésre számít – hangsúlyozta Szitár-Csanádi Attila ügyvezető igazgató.

Az exportra termelő cég külföldről származó megrendeléseinek mintegy fele, 30 millió dollár az orosz piacról származik. Remélik, hogy előbb-utóbb Magyarországon is lehetőséget kapnak, a többi között a kisebb vízierőműveknél, illetve a paksi atomerőmű beruházásainál. Az ügyvezető elmondta: megrendeléseik felfutásához jelentősen hozzájárult, hogy 2008-ban a Ganz Holding mellett 51 százalékban tulajdonrészt szerzett a társaságban az orosz Roszatom állami konszernhez tartozó Atomenergomas Nyrt.

Hozzátette, vegyes vállalatként sikeresebben tudtak indulni oroszországi tendereken, amit mutat, hogy éles versenyben jelentős megrendeléseket nyertek el. A társaság megrendelései közül a ügyvezető kiemelte, hogy a rosztovi atomerőmű 3-as blokkja számára az idén 9 nagy szivattyút gyártanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.