Fogadás a kocsmákban

A francia Carrus csoport cége, a francia lóversenyfogadás technikai hátterét is biztosító PMC szállítja a hazai lóversenyfogadás új, immár országos rendszerét, miután megnyerte az erre kiírt közbeszerzési eljárást – jelentette be a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLFSZ) Kft. és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Az összesen 650 millió forintba kerülő hálózaton jövő év elejétől futnak majd a fogadások. A rendszer első körben 440 terminálból áll majd, amelyből negyvenet a Kincsem Parkban helyeznek el, a többihez pedig már keresik a partnereket. A 650 millió forintot a lóversenyfogadás-szervező fizeti ki, méghozzá abból az egymilliárd forintos tőkeemelésből, amelyet tavaly év végén az MFB hajtott végre a társaságnál.

A tervek szerint elsősorban kiskocsmákban helyeznék el a terminálokat, mert mint Haál Gábor, a MLFSZ ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak elmondta: a lóverseny az egyéb fogadásokkal összevetve speciális játéknak számít. A fogadók, barátok összejönnek, s megbeszélik a lehetőségeket, ehhez pedig a söntések megfelelő helyszínt biztosíthatnak. Éppen ezért nem is az az elsődleges szempont, hogy a Szerencsejáték Zrt. hálózatát, értékesítőhelyeit használják – jegyezte meg. A fejleményekkel kapcsolatban név nélkül nyilatkozó versenyló-tulajdonosok kifejtették: az utóbbi évek egyik legjelentősebb előrelépése lehet ez a projekt. Haál Gábor szerint, amennyiben a terveknek megfelelően alakul a beruházás, akkor 2015-re önfenntartóvá válhat a hazai versenyeztetés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.