Amerikába tart a Futureal

Cordia USA néven, 15 millió dollár induló tőkével amerikai céget alapított a Futureal-csoport azzal a céllal, hogy 4-5 városban 500 családi házat vásárol, és felújítás után bérbe adja őket – jelentette be Futó Gábor, a csoport társtulajdonosa.

Az amerikai lakásárak annyira leestek, hogy a bérleti díjakból 15 százalékos hozamot lehet elérni, és öt év múlva pedig a befektetett összeg duplájáért lehet eladni a lakásokat – fejtette ki Futó Gábor. A vásárlásokat még ebben a hónapban megkezdik Georgia és Michigan államban. A tervezett 500 lakás megvásárlásához mintegy

10 ezret kell megtekinteni, és 2500-ra árajánlatot adni, Futó Gábor tájékoztatása szerint a bankok által elárverezett lakásokat nézték ki, melyeket csak készpénzért lehet megvenni. Az üzletember hozzátette: jelenleg az amerikai 30 éves jelzáloghitel kamata 3,6 százalék, amely csak 1 százalékponttal haladja meg az államkötvény kamatát, így kedvezőbb lakást vásárolni, mint bérelni, csakhogy sok amerikai a banki pedigréje miatt nem hitelképes. Futó Gábor adatai szerint jelenleg 50 millió jelzáloghiteles lakás található az Egyesült Államokban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.