Hétfőn ismét demonstrálnak

Jövő hétfőn ismét demonstrációt tartanak a fővárosban a taxisok. Mint Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Népszabadságnak elmondta, nem marad más lehetőségük, mert a pünkösdi akciójuk után semmilyen reakciót nem kaptak a városházától.

A felvonulásra mintegy 1000 autót várnak, amelyek a Hősök tere–Dózsa György út–Andrássy út–Oktogon–Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Városház utca–Erzsébet tér–Lánchíd–Bem rakpart–Margit híd–Oktogon–Hősök tere útvonalon haladnak majd a városban.

A szervezet vezetője hangsúlyozta, nem a városlakók és a közlekedésben részt vevők ellen irányul az akciójuk. Azt szeretnék elérni, hogy ne kerüljön a Fővárosi Közgyűlés elé a BKK által kidolgozott rendelettervezet – a taxisok hírei szerint ezt június 20-án nyújtanák be –, vagy ha ez megtörténik, akkor ne szavazzák meg. (Ebben szó van az egységes megjelenésű autókról, minimum műszaki elvárásokról, többi között az elvárt csomag térméretről, a motorokra vonatkozó környezetvédelmi előírásokról, valamint az új díjszabásról, amely azonban nem a taxisok által támogatott fi x tarifarendszer alapján valósulna meg.) Ezzel ugyanis ellehetetlenülne a sofőrök jelentős része. Számításaik szerint a rendelettervezet mentén megfogalmazott elvárások – a kényszerű autócseréket nem számolva –2,8 milliárd forint költségnövekedést jelentenének a taxisok számára.

– Mi is azt szeretnénk, ha rendet tennének az ágazatban, ám a mostani elképzelések erre nem alkalmasak. Egy szakmai alapokon átgondolt, szigorú szabályozást szeretnénk, ám a mostani nem az – magyarázta az elnök. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.