Dióhéjban

Idősek kezében a mobil

A Telenor felelős helyi vállalatként székhelyén, Törökbálinton is számos társadalmi tevékenységet végez. A vállalat dolgozói decemberben a város hátrányos helyzetű gyermekeit szórakoztatták a modern irodaépületben, saját maguk által írt és színpadra vitt mesejátékkal, illetve a kollégák a gyermekeknek személyes karácsonyi ajándékkal is készültek. A vállalat most a helyi, idősebb korosztályra fókuszál. A Törökbálinti Családsegítő Szolgálattal együttműködésben 6 rászoruló idős ember otthonába juttatott el idősek számára fejlesztett mobiltelefonokat, és biztosította számukra az állandó mobilelérhetőséget. A modern kapcsolatteremtési lehetőségnek kiemelt szerepe van a rászoruló idősek mindennapjaiban, hiszen ezekkel javítható az idős emberek elérhetősége, az orvosokkal és a szociális szervezetekkel való kapcsolattartás intenzitása, és növelhető az esélye annak, hogy szükség esetén gyorsabban kapjanak segítséget a mobilitásukban már korlátozott emberek. A Telenor adománya segítségével most gyorsan, könnyen és költségmentesen elérhetik az őket jól ismerő segélyszervezetet. A Telenor ezzel a lépéssel példát kíván mutatni a vállalatok, vállalkozások számára, hogy saját környezetükben is keressék a segítségre szoruló területeket, és lehetőségeik szerint támogassák a rászoruló csoportokat. A Telenor telekommunikációs vállalatként fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint saját szakértelmével, magas szintű szakmai hozzáadott értékkel vegyen részt a társadalmi projektekben. Az idős emberek támogatása egy apró, de példaértékű kezdeményezésnek tekinthető.

Holcim-díj

Az elmúlt 12 évben a Holcim-díj keretében összességében 55 millió forinttal 117 szervezet több mint 141 programját támogatta a vállalat Lábatlan és Nyergesújfalu térségében. A Holcim-csoport 100 éves fennállásának alkalmából most először 300 munkanapnyi önkéntes munkára is pályázhattak a jelentkezők. Önkormányzatok, egyesületek, óvodák, iskolák, alapítványok kapták meg az esélyt arra, hogy a számukra fontos programokhoz anyagi támogatás mellett a Holcim munkatársainak szellemi vagy fizikai munkáját is segítségül hívják. Az önkéntes munkával kibővült Holcim-díj jóvoltából idén összesen 11 szervezet kapott esélyt egy régóta tervezett, de eddig forráshiány miatt meg nem valósított program kivitelezésére. Az 57 beérkezett pályázatból 17 a Holcim-dolgozók önkéntes munkájára érkezett. Idén a fődíjat a Lábatlani Egyetértés Sportegyesület kapta, amelyet kézilabdapálya építéséhez használhatnak fel.

Fussunk együtt az emberi méltóságért!

A Magyar Hospice Alapítvány idén is megrendezte a Nárcisz Program kiemelkedő eseményét, a hagyományteremtő futást a Margitszigeten. A nárcisz világszerte a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője. Támogatásukat kifejezve a nárcisz színében, sárga pólóban együtt teszik meg a két km-es távot gyerekek, ismert személyiségek, sportolók, önkéntesek és támogatók. A Nárcisz Futás célja, hogy a hospice alapelvei minél szélesebb körben legyenek ismertek, és hogy az alapítvány felhívja arra a figyelmet, hogy egy jó ügy érdekében történő összefogás már önmagában is eredmény. 2012-ben már 22 városban rendezték meg a figyelemfelkeltő karitatív programot, amelynek több ezer résztvevője volt.

A székesfehérvári gyermekotthon zsiráfborjúja

A székesfehérvári gyermekotthon lakói lettek Imara, a fővárosi állatkert nemrég született zsiráfborjújának új gazdái. Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője adta át a közelmúltban a gyermekeknek az erről szóló oklevelet. A jelképes örökbefogadás a gyermekotthon és az Union Biztosító ötödik éves együttműködésének alkalmából jött létre. Imaráról, a kéthetes zsiráfborjúról április végétől nemcsak a szülei gondoskodnak, hiszen egy évig jelképesen a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ VIII. sz. Gyermekotthonának (Székesfehérvár) állami gondozott gyermekei váltak az új gazdikká. A gyermekotthont támogató Union Biztosító Esélyt adunk! elnevezésű programjának keretében immár ötödik éve elkötelezetten segíti a székesfehérvári állami gondozott gyermekeket. „Az Esélyt adunk! programunkkal a hátrányos helyzetben élő gyermekeket és fiatalokat támogatjuk, a székesfehérvári gyermekotthon lakóinak idén ötödik éve nyújtunk segítő kezet. Ennek keretében évente edukációs célú programtervezet alapján biztosítunk számukra ismeretterjesztő, ugyanakkor érdekes és szórakoztató programokat, melyek segítséget jelentenek a társadalmi beilleszkedéshez. Imara, a kis zsiráfborjú jelképes örökbefogadása is ebbe a koncepcióba illeszkedik, és a hosszú távú gondoskodás jegyében született meg” – mondta Maják Viktor, az Union Biztosító kommunikációs igazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.