Egymillió fontos papír hiányzik

Ma jár le a határideje a 2011-es évről szóló személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának, az adózók hétfő éjfélig még következmények nélkül továbbíthatják a bevallásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).

Jó lesz némi időt szánni a bevallás postai feladására azoknak, akik az utolsó napra hagyták e kötelezettségük teljesítését. A NAV hét végén kiadott tájékoztatása szerint még több mint egymillió „számadás” nem érkezett be a hatósághoz, tehát számítani lehet rá, hogy sorok alakulnak ki a postákon.

Az elmúlt napokban különféle értesülések láttak napvilágot arról, hogy jogszabályi változások miatt a bevallásokban akár negatív adót is fel lehet tüntetni, azaz az adózó több pénzt igényelhet vissza,mint amenynyit befi zetett. Ezzel kapcsolatban megkerestük a NAV-ot, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy amenynyiben az adózó negatív adót vallana be, a bevallását mindenképpen javítani kell.

Idézzük a tájékoztatásból: „a magyar adórendszer a »negatív adót« nem ismeri”. Vagyis abban az esetben, ha a bérjövedelem alapján kiszámított adójóváírás összege nagyobb, mint a számított adó, akkor ha az utóbbi elfogy, azt tovább csökkenteni nem lehet – közölte lapunkkal az adóhatóság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.