Pályázókon segít az állami bank

Három új hitelterméket vezetett be a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) annak érdekében, hogy az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) vissza nem térítendő, alapvetően uniós támogatásai gyorsabban eljuthassanak a vállalkozásokhoz.

Az MFB Vállalkozásfinanszírozási Programjának új, kiegészítő elemei a támogatást megelőlegező hitel, a támogatási bankgarancia és az áfahitel – közölte lapunkkal az MFB. A cégek a jövő év végéig élhetnek a lehetőségekkel. A támogatást megelőlegező hitel, ahogyan a neve is jelzi, az ÚSZT keretében elnyert, vissza nem térítendő uniós forrás megelőlegezésére szolgál. A vállalkozás a teljes uniós támogatás összegét felveheti a banktól, kivéve azt a részét, amelyet előlegként megkap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A másik termék, az áfahitel ugyancsak az ÚSZT pályázatain nyertes vállalkozásoknak szól. A hitelt a fordított áfa hatálya alá tartozók nem vehetik fel. Az egyéb cégek ebből a pénzből finanszírozhatják azt az időszakot, amíg az adóhatóságtól nem érkezik meg hozzájuk a visszaigényelt áfa. A támogatási bankgaranciát pedig kizárólag kis- és középvállalkozások kaphatják a számukra megítélt uniós támogatáshoz kapcsolódó biztosíték nyújtására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.