Oszkó lemondott

Oszkó Péter lemondott a Jersey-szigeteken bejegyzett Wizz Air Holdings Plc-ben betöltött igazgatósági tagságáról – erősítette meg lapunknak az érintett.

A volt pénzügyminiszter tavaly április óta vállalt szerepet a fapados légitársaság irányításában. Ezt a megbízatását azonban idehaza nem jelentette be – igaz, nem is volt kötelező. Oszkó emiatt támadások kereszttüzébe került, miután 2010-ig pénzügyminiszterként jelentősmértékben befolyásolta a Wizz Air konkurenseként számon tartott Malév helyzetét. Noha az állami légitársaság az idén tönkrement, Oszkó Péter határozottan visszautasította az összes ennek kapcsán felmerülő sejtetést. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a lemondás kapcsán annyit mondott, hogy ennek már korábban meg kellett volna történnie. A Malév-ügyet tárgyaló parlamenti vizsgálóbizottság egyébként tegnap tartotta meg alakuló ülését.

Oszkó Péterrel kapcsolatos hír, hogy az irányítása alatt álló, az OTP érdekkörébe tartozó Portfolion befektetési társaság 160 millió forintos tőkeemeléssel 40 százalékos tulajdonrészt vásárolt a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó KPS Diagnosztika Zrt.-ben. Peták István tudományos igazgató a tegnapi bejelentésen elmondta, hogy olyan új, világszínvonalú diagnosztikai eljárásokat és teszteket fejlesztenek ki, amelyekkel új gyógyszerek hatását előre ki lehet mutatni a betegeknél. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.