Megegyezett a Tesco a pénztárosaival

A Tesco megállapodott a cégen belül működő két szakszervezettel arról, hogy milyen mértékű bérkülönbözetet fizet pénztárosainak a 2008 vége és 2011 decembere közötti időszakra –adta hírül a cég.

A dolgozók a bérkülönbözetet már a májusi fizetésükkel megkaphatják. A Tesco és a szakszervezetek közötti jogvita egy korábbi, még a Bajnai-kormány idejéből származó jogszabály-módosításból eredt. A pénztárosi pozíció akkor kikerült a szakképesítéshez kötött munkakörök közül, így a Tesco szerintmár nem járt a pénztárosoknak a garantált bérminimum.

A szakszervezetek azonban támadták a cég gyakorlatát. Végül a Tesco – bár továbbra is tartja magát a korábbi jogértelmezéséhez – 2011-ben az érintett pénztárosok bérét felemelte, illetve tárgyalóasztalhoz ült a szakszervezetekkel a 2008 és 2011 közötti időszakra járó bérkülönbözetről. Bár az nem nyilvános, hogy most mekkora kompenzációba mentek bele a szakszervezetek, úgy tudjuk, hogy az akkori, 2008-as fizetés és a garantált bérminimum különbözetének a 30 százalékát fizeti az áruházlánc. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél hangsúlyozták: a dolgozóknak egyénenként kell eldönteniük, hogy elfogadják-e a cégvezetés által felkínált kompenzációt, vagy bírósághoz fordulnak a teljes bérkülönbözetért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.