Young and Partners: hátrébb lép az ügyvezető

Lapunk információi szerint a Fidesz-frakció 2003 és 2006 közötti ifjúsági és sportkabinet-vezetője, Kuna Tibor távozik a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. ügyvezetői posztjáról. Helyét Hajdu Ákos veszi át.

Kuna Tibor megkeresésünkre leszögezte: a tervezett változás nincs kapcsolatban azzal, hogy egyesek a kormánypártnál betöltött egykori tisztségét összefüggésbe hozták a mostanság elnyert állami kommunikációs megbízásaikkal. Különösen, hogy továbbra is a cég egyedüli tulajdonosa marad. Döntése oka pusztán az, hogy a szakmai munkára kíván összpontosítani, a társaság vezető tanácsadója lesz: a megbízások megfelelő színvonalú szakmai megvalósításáért lesz felelős.

A 2008 óta folyamatos növekedést mutató cég irányítója most látta elérkezettnek az időt a menedzsmentfeladatok átadására. Kérdésünkre kijelentette: korábbi politikai kapcsolatait nem veti latba, amikor a cége állami megbízásokért indul. Sikerük titka csapatuk alapos szakmai munkája, szögezte le, hozzátéve: a Young and Partners egy közszférára szabott kommunikációs stratégiát dolgozott ki, ami újdonság a piacon. Kuna Tibor az első Fidesz-kormány alatt a gyermek- és ifjúsági tárcánál foglalkozott ifjúságpolitikával, majd 2003-tól a Fidesz-frakciót segítette hasonló területen. Miután 2006-ban megszűnt az ifjúsági és sportkabinet, egy kommunikációs cégnél helyezkedett el, amely a Gyurcsány-kormány időszakában végzett megbízásokat a Miniszterelnöki Hivatal számára is.

A Young and Partnersnek mintegy 40 ügyfele van: többek között a Miniszterelnökség, a közigazgatási, a vidékfejlesztési tárca, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Új Nemzedék Jövőjéért Program, a Magyar Energia Hivatal, az állami Magyar Villamos Művek, a Mavir, a Magyar Turizmus Zrt., valamint vízműcégek. A magánszférában a Közgép, a Zsolnay, az E.ON, az Elmű, a Chinoin vagy a Nokia-Siemens a legnagyobb megbízóik. – A megbízók negyede állami hátterű, a bevételből pedig még kisebb arányban részesednek – szögezte le a cég vezetője, amely külföldi terjeszkedésre készül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.