Dióhéjban

Távmunkaház nyílik a Microsoft támogatásával

Áprilistól mintegy 30, eddig jobbára segélyből élő állampolgár kezdheti meg a munkát a Nagykőrösi Távmunkaházban, amelynek létrejöttében a Microsoft Magyarország a Korlátlan Lehetőségek Programja keretében aktív szerepet vállalt. A Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ és a Microsoft közös munkájával létrejövő távmunkaház megnyitásával olyan munkaképes embereket sikerül visszahozni a munkaerőpiacra, akiknek egyébként alig vagy nagyon kevés lehetőségük lenne dolgozni. A távmunka azonban nem csak az ott dolgozónak jelent jó lehetőséget, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt az atipikus foglalkoztatási módot választó cégeknél mind költségmegtakarítás, mind hatékonyság szempontjából 20-30 százalékos javulás érhető el. A Nagykőrösi Távmunkaház leendő dolgozóinak többsége gyermekgondozási segélyen volt, szülés előtti munkahelyükre nem vették vissza őket. A kisgyermek miatt ugyanakkor nem is tudnak még Budapestre bejárást vállalni. Az áprilistól munkába állók másik részét olyanok teszik ki, akik naponta többórás utazást vállaltak azért, hogy munkahelyükre eljussanak, ám a távmunkaházzal lehetőségük van lakóhelyükhöz közel dolgozni. A távmunkaházat működtető civilszervezet idén áprilistól indítja a Kismama Karrier Központ programját, amely legalább 160 kismama és kisgyermeket nevelő apuka munkaerőpiaci reintegrációját tűzte ki célul.

A KPMG: Az év fenntartható vállalata

A KPMG nyerte el „Az év fenntartható vállalata” címet az International Accounting Bulletin – a könyvvizsgáló-iparág elismert szaklapja – díjazásán, amelyen széles körű fenntarthatósági kritériumok alapján értékelték több mint 100 pályázó teljesítményét. „A KPMG tagvállalatai világszerte komoly változást értek el vállalati felelősségvállalási kezdeményezéseikkel. Az is példamutató, hogy ők szervezték a fenntarthatósági csúcstalálkozót, ami még inkább kihangsúlyozta a KPMG fenntarthatósági szolgáltatások területén szerzett hírnevét” – indokolta a döntést Avind Hickman, az International Accounting Bulletin szerkesztője. A zsűri indoklása szerint többek között azért díjazták a KPMG-t, mert Global Green kezdeményezése keretében 2007 óta 29 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását világszerte, és globális szinten az egyetlen szakmai szolgáltató szervezet, amely részt vesz a Carbon Disclosure Project nevű nemzetközi programban. Szabó István, a magyarországi KPMG CR-menedzsere elmondta: „Budapesti irodánk működésében is szeretnénk 20 százalékkal csökkenteni a fajlagos szénlábnyomunkat – környezeti terhelésünket irodaépületünk energiahatékonyságának javításával és infokommunikációs eszközeink fejlesztésével csökkentjük. Ezáltal csökkenthetjük a papírfelhasználásunkat vagy munkatársaink utazásait, és keressük az újrahasznosítási lehetőségeket is, például az elektronikai hulladékok terén. Társaságunk 2014-ben új irodaépületbe költözik majd, amely BREEAM Very Good minősítésű lesz, azaz a jövőben még magasabb szinten kívánunk megfelelni a fenntarthatóság kritériumainak.”

Segítsük az Igazgyöngy Alapítványt!

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű részén (a berettyóújfalui kistérségben) vállalja a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben élő gyerekek fejlesztésének, integrációjának előmozdítását komplex programjával. Céljuk, hogy a személyiségfejlesztést a művészeti képzéssel ötvözve mind szélesebb gyermektömegnek biztosítsanak alkotási lehetőséget. Emellett pedig alapítványi feladatként esélyegyenlőségi munkát végeznek. A Humana Egyesület a Bálint Ház, a Katona József Színház együttműködésével áprilisban jótékonysági

estet szervezett az Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére, Palya Bea, Dés András és Lamm Dávid, illetve a Bohemian Betyars zenekar közreműködésével. Április végéig folyamatosan látható lesz egy kiállítás az Igazgyöngy Alapítvány képzésében részt vevő gyermekek képeiből a Bálint Ház Nagytermében. A bevételt teljes egészében az Igazgyöngy Alapítványnak adják át a szervezők.

Újra döntőben a Holcim

A világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report-díj döntősei közé bekerült a Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya is, mellyel a vállalat a fiatal generációk figyelmét kívánja felhívni a környezettudatosságra és a fenntartható építészet fontosságára. Az európai nyerteseket május 31-én Brüsszelben hirdetik ki. A vállalat kommunikációs stratégiájában jelentős szerepet játszik a Holcimdíj a Fenntartható Építészetért világverseny is. A Holcim 2010-ben már bejutott a SABRE Awards döntőjébe. Akkor a számos elismerést elnyert otthonteremtő kezdeményezéssel, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány munkájának bemutatásával érdemelt ki döntős helyezést. A 2008/2009-es európai Holcim Awards verseny aranyérmese Janesch Péter és csapata lett a Négy negyed egy egész című pályamunkával. A nemzetközi világverseny nyertes pályázatait Magyarországon a 2009/2010-es vándorkiállítással egybekötött szakmai fórum keretein belül ismerhette meg a nagyközönség hat helyszínen, Budapesten, Debrecenben, Sopronban, Szegeden, Győrött és Pécsett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.