Dióhéjban

Diploma fogyatékosok foglalkoztatásáért

A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosságbarát munkahely elismerést, melyet azok a munkáltatók kaphatnak meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A pályázók meghatározták azokat a rövid és középtávú fejlesztéseket, melyeket a fogyatékos személyek foglalkoztatásának elősegítése érdekében terveznek. Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosságbarát munkahely logó használatára. Az első pályázati ciklusban 9 szervezet teljesítette sikeresen a pályázati feltételeket. A közelmúltban további 9 szervezet – Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. Kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország Gyártó K ., az IBM Magyarország, az Interplán Kereskedelmi és Szolgáltató K ., a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat K ., a Provident Pénzügyi Zrt., a „Teljes Életért” Nonprofit Közhasznú K . és a Tesco-Global Áruházak Zrt. – képviselője vehette át az elismerést. „A brit példa lebegett a szemünk előtt, ahol 20 éve sikeresen működik egy hasonló minősítés, melyet már 4700 munkáltató használ. Idén már 14 szervezet nyújtott be pályázatot, ami az elismerés növekvő népszerűségére utal” – nyilatkozta Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Diákvállalkozások versenye

A Junior Achievement Magyarország (JAM) 1998 óta működteti –jelentős sikerrel – a diákvállalkozás projektjét. A program célja a vállalkozási szemlélet megteremtése a hazai diákság körében. Általános és középiskolás fiatalok képzett oktatók és vállalati együttműködő partnerek (mentorok) segítségével saját diákvállalkozásokat alapítanak. Vállalkozásuk működtetése kapcsán a gyakorlatban is megismerik az üzleti világgal kapcsolatos főbb fogalmakat, megtanulják, mit jelent egy vállalkozás életében a profit, kockázat, működési költség, konkurencia, számla, könyvelés, és elsajátíthatják a cégvitelhez szükséges (marketing, értékesítés, vállalati pénzügyek) alapkészségeket. A diákvállalkozók megtanulnak tervezni, szervezni, csapatban és önállóan kitartóan dolgozni, élvezni az alkotás örömét. Az áprilisban megrendezett vásár alkalmából új vállalkozások mutatták be az általuk készített termékeket vagy szolgáltatásukat. Az ország 16 iskolájából 23 diákvállalkozással érkeztek általános és középiskolások, hogy bemutassák és árusítsák termékeiket. A csapatok a „legjobb diákvállalkozás”, a „legjobb eladó”, a „legötletesebb termék”, a „legszebb stand” és a „leghatásosabb marketingmunka” címért versenyeztek.

Egészségedre!

Hároméves komplex egészségmegőrző programot indított munkatársai számára a Velux Magyarország K . A tetőtéri ablakok gyártásáról ismert cég a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A 12 millió forint költségvetésű program célja a több mint 1000 munkatárs testi és lelki egészségének megőrzése, javítása, az egészségtudatos szemléletformálás, valamint mintaértékű, stresszmentes munkakörnyezet biztosítása.

A most induló komplex, Egészségedre! 2012–2014 elnevezésű programmal a vállalat hosszú távon szeretné ösztönözni és segíteni a dolgozókat az egészséges életmód megvalósításában. Az Egészségedre! 2012–2014 program teljes költségvetése körülbelül 12 millió forint, amely a program időintervallumát tekintve évi 4 millió forintot jelent. A hároméves program

tematikus évekre oszlik szét: 2012 a dohányzásról való leszokás, 2013 az egészséges táplálkozás, 2014 pedig a stresszkezelés éve lesz. A program tartalmaz majd tudományos, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat, állandó és alkalmi sportprogramokat és egyéb rendezvényeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.