Dolgozz otthonról!

Magyarországon első alkalommal rendezik meg április 21-én a dolgozz otthonról napot. A két kezdeményező – a Telenor és a Microsoft – olyan társaság, amelynél már bevett gyakorlat, hogy heti egy-egy munkanapon az alkalmazottak otthonról végzik munkájukat, így megspórolják az idő- és energiaigényes utazást.

Összesen több mint negyven vállalkozás csatlakozott a kezdeményezéshez, közöttük a WWF Magyarország Alapítvány is, amely a rugalmasmunkavégzés környezeti előnyeire szeretné felhívni a figyelmet, különös tekintettel arra, hogy egy-egy otthon töltött munkanapon mennyivel csökkenhet a károsanyag-kibocsátás.

A Telenornál azt tartják fontosnak, hogy a munkatársak a feladataikat határidőre és magas színvonalon végezzék el, hogy azt honnan teszik, nem igazán lényeges. A rugalmas munkavégzést mobil eszközökkel, távoli hozzáféréssel segítik, náluk teljesen természetes, ha egy kolléga otthonából kapcsolódik be egy irodai megbeszélésbe. Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese szerint a gyakorlat a hatékonyságot is növeli.

A Microsoft minden munkavállalójának lehetőségként kínálja az otthoni munkavégzést. Kristóf Judit, a cég kommunikációs vezetője elmondta, ebben a rendszerben nő a hatékonyság, jobb a dolgozók időgazdálkodási készsége, és kisebb a fluktuáció. Hozzátette, ez a fajta rugalmasság bizonyos technológia, eszközök használata mellett kulturális változást és szemléletváltást is igényel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.