Az OTP igazgatóságába készül az MKB exvezére

Az OTP Bank igazgatóságába kerülhet Erdei Tamás, az MKB Bank korábbi elnök-vezérigazgatója, valamint Gresa István, az OTP egyik vezérigazgató-helyettese – derül ki a bank közgyűlési előterjesztéséből, amelyet a BÉT honlapján tett közzé.

Az április 27-re összehívott közgyűlésen várhatóan nemcsak az igazgatósági tagok megválasztásáról, hanem az osztalékfi zetésről, a tavalyi adózott eredmény felhasználásáról, valamint a saját részvények megszerzéséről is döntés születik. Az előterjesztés szerint Erdei Tamás és Gresa István a 2015-ös üzleti évet lezáró közgyűlésig, de legfeljebb 2016. április 30-ig lenne az igazgatóság tagja. Az OTP közlése szerint az igazgatóság a névértékre vetített százszázalékos osztalék elfogadására tesz javaslatot a közgyűlésen.

A bank részvényei 100 forint névértékűek, ám a ténylegesen kifizetendő osztalék a társaság saját tulajdonában lévő részvények számától függően ennél pár forinttal több lehet, a saját részvényekre eső osztalékot ugyanis felosztják a jogosult részvényesek között. Tavaly 72 forint osztalékot fizettek. Az OTP Bank tavalyi adózott nyeresége 136,6 milliárd forint volt a magyar számviteli szabványok alapján készített nem konszolidált beszámoló szerint. Ebből 28 milliárd forintot fordítanak osztalékfizetésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.