Hat Wizz-gép Budapesten

A Wizz Air üzembe helyezte hatodik Airbus A320-as repülőgépét Budapesten, ezzel pedig a Magenta légitársaság lett a legnagyobb budapesti központú. (A Ryanair jelenleg öt géppel van jelen.)

A Váradi József vezette légitársaság a Malév csődjének napján jelentette be, hogy háromról ötre növeli a légitársaság Budapesten állomásozó gépeinek számát, majd további egy gép idetelepítéséről döntöttek, így pedig lényegében megduplázhatják az utasszámukat tavalyhoz képest. A nemrég életbe lépett nyári menetrendben 32 célállomás érhető el Budapestről: ettől a héttől közvetlen járat indul Szófiába heti háromszor, június 18-án pedig megnyitják a Debrecen–London-Luton útvonalat is.

A Wizz Air több mint 11 millió utast szállított a március 31-én zárult pénzügyi évében, míg egy évvel korábban 9,6 millió utasa volt. A budapesti bázis forgalma 1,3 millió volt, a járatok átlagos töltöttsége elérte a 85 százalékot. A légitársaság számokat nem közölt pénzügyi teljesítményéről, de korábbi közlésuk szerint a cég profittermelő képessége számottevően javult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.