A tagok tíz százaléka jelezte, visszalép

A legfrissebb adatok szerint a magánnyugdíjpénztár-tagok közel tíz százaléka jelezte, visszalépne az állami nyugdíjrendszerbe.

A Stabilitás Pénztárszövetségnél közölték, élénkül a tagok érdeklődése az átlépés iránt. A szövetség most 9565 visszalépőről tud, amely a valamivel több mint 97 ezres taglétszámnak a 9,91 százaléka.

Az adat amolyan „vegyesfelvágott”, mert az AXA és az Aegon esetében friss, szerdai mutatókról van szó, míg a többi pénztár esetében keddi jelentést tudott közzétenni a Stabilitás. Ezek alapján a legalacsonyabb a viszszalépők száma az Allianz esetében –a pénztár éppen tegnap jelentette be, hogy szétválasztja önkéntes és magánnyugdíjpénztárát. Ennél a szervezetnél 4,34 százalékos ez a mutató. A legnagyobb arányban pedig az Aegon és a Erste esetében jelentkeztek az állami rendszerbe. Ehhez azonban hozzátartozik az is, hogy mindkét kassza korábban már jelezte: pénztárát végelszámolás révén bezárja. Némi zavart jelenthet, hogy a szabályozás már cius 31-ig engedi az átlépés bejelentését, ugyanakkor ez szombatra esik. A lapunk által megkérdezett nyugdíjpénztárak – az Allianz, az MKB, az OTP és az ING – jelezték, szombaton nem tartanak nyitva. Az átlépést postán is meg lehet tenni, s amennyiben azon március 31-i bélyegző van, a kérést befogadják. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.