Mozgolódik a piac

Április elejétől szétválik az Allianz önkéntes és magán-nyugdíjpénztári ága, amelyről a tegnapi küldöttgyűlésen döntöttek.

Utóbbi „részleg” az Allianzról lényegében leválasztva, immár függetlenként Szövetség Magánnyugdíjpénztár néven fut tovább, amely pénztár együttműködést próbál kínálni a piac többi szereplőjének. A lépések hátterében a társaság közleménye szerint az áll, hogy január 1-jétől a véglegesen megszűnő járulék jellegű nyugdíjpénztári befizetések miatt a magánnyugdíjpénztárak működési költségeinek fedezete nem biztosított. A tagok önkéntes befizetéseiből pedig csupán minimális összeget, 0,9 százalékot vonhatnak le. A névváltáson túl a jogutód magánnyugdíjpénztár többi között székhelyet is változtat, új munkaszervezetet alakít ki, új szolgáltatói partnereket kér fel.

A legnagyobb megmaradt kasszák között számon tartott ING Nyugdíjpénztár a változatlanság mellett tette le a voksát. A cég arról tájékoztatott, hogy igazgatótanácsa 0 forintos magán-nyugdíjpénztári minimum tagdíjról döntött. Így a magánpénztár jelenlegi és leendő tagjaira a jövő évre javasolt 4000 forintos adomány mellett nem hárul egyéb fizetési teher pénztári tagságuk fenntartása érdekében. A pénztár ugyanakkor havi 4000-8000 forint tagdíj befizetését javasolja tagjainak a magán-nyugdíjpénztári vagyon érdemi gyarapítása érdekében. Kiemelik: ha kellő számú, a fenti befizetést vállaló tag marad a pénztárban, az ING a jelenlegi szabályozási feltételek mellett is a rendszer fennmaradásán dolgozik majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.