Hétmilliárdba kerül a húsvéti sonka
A prognózisok szerint a tavalyi hétmilliárd forintnál valamivel kevesebb jut az idén a húsvéti füstölt húsokra. Amint a Magyar Húsiparosok Szövetségének rendezvényén Sánta Zoltán, a GfK Hungária Kft. szakértője elmondta, tavaly 6200 tonna sonkafélét vásárolt kétmillió háztartás. Ennél az idén valószínűleg kevesebbet vesznek majd. Zsarnóczai Gabriella, a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület elnöke hozzátette: a valódi húsvéti sonka sertésből, hagyományos füstöléssel, pácolással készül, de megkülönböztetnek paraszt-, nyers, hőkezelt és formában vagy bélben hőkezelt tarját, karajsonkát is, a kilónkénti 900 és 3000 forint közötti árak is eltérőek, de nagyjából tükrözik a minőséget. A szakemberek azt tanácsolják, hogy válogatás közben alaposan olvassák el a fogyasztók a sonkák címkéit.