Négyzetméterekért küzd a Tünet Stúdió

Az idén tízéves Tünet Együttes – a többi alternatív művészeti társuláshoz hasonlóan –kreativitását nemcsak a műhelymunkában és az előadásaiban, hanem a megmaradásáért folytatott küzdelmében is kénytelen volt megcsillogtatni. Az Adj teret a Tünet Együttesnek című projektjük a Summa Artium Mecénás napi árverésén kikiáltási árának sokszorosáért, egymillió-kétszázezer forintért kelt el.

A Tünet Együttes munkáira jellemző, hogy előadásaikban egyenrangú elemekként kezelik a szöveget, a mozgást, a zenét, a látványelemeket, és kedvelik a különleges technikai megoldásokat. Játszanak felnőtteknek és gyerekeknek is. A színészekből és táncosokból álló társulat itthoni törzsközönsége előadásról előadásra követi munkájukat, és egyre többet turnéznak külföldön is. Az együttesben minden művész alkotótárs, előadásaikban erőteljesen építenek a szereplők személyiségére és kreativitására. Hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató-megmozgató témákat dolgoznak fel és szólaltatnak meg a nézőtér és a színpad határait feszegető személyes nyelven, groteszk, ironikus, költői látásmóddal. A Tünet Együttes művészeti vezetője Szabó Réka matematikus, aki táncosként, koreográfusként és rendezőként 1995 óta van jelen a kortárs táncszínházi életben.

Adj teret a Tünet Együttesnek. A projekt címében szereplő „tér” a szó legszorosabb értelmében a társulat próbahelyét, a Tünet Stúdiót jelenti.

A Tünet Stúdió Budapest egyedülálló, professzionálisan felszerelt próbahelye az elmúlt egy évtizedben. Szabó Réka társulata ezért vállalkozott arra, hogy a próbahelyet önerőből tovább bérelje, és ezáltal megmentse a tánc- és színházi szakma számára. Ehhez remélnek segítséget a nézőktől, a honlapjukon (www.tunetegyuttes.hu) közzétett felhívással: „Ments meg egy négyzetmétert a Tünet Stúdióból” és a Summa Artium aukciójára való jelentkezéssel is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.