Gondolkodásra ösztönző rajzpályázat

Első hallásra elcsépelt ötletnek tűnik gyermekrajzpályázatot hirdetni a társadalmi felelősségvállalás jegyében, de az ördög, mint tudjuk, mindig a részletekben bújik meg. Így történt ez a Dr. Oetker által még tavaly ősszel meghirdetett „Rajzolj ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek!” című verseny esetében is.

A Dr. Oetker, mint igazi családi márka, különleges felelősséget érez a gyerekek, a családok iránt, ezért támogatja az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítványt. (A cég a magyarországi SOS Gyermekfalvak platina fokozatú támogatója.) „Támogatjuk a családot” programjuk keretében Battonyán a cég minden évben fedezi egy hatgyermekes család élelmiszer-kiadásait, a kecskeméti faluba új gáztűzhelyek és elektromos sütők kerültek a támogatásukkal, és nem utolsósorban a gyermekfalvak valamennyi lakóját ellátják egy évre elegendő Dr. Oetker pudinggal.

2011 őszén a Dr. Oetker szélesebb rétegeket is szeretett volna bevonni támogatói programjába, ezért rajzpályázatot hirdetett, hogy felhívja a családban nevelkedő gyermekek figyelmét és együttérzését: gondoljanak azokra a társaikra, akik valamilyen okból nem a saját szüleik gondoskodásában nevelkednek. A pályázat kiírásában ügyeltek arra is, hogy ne csak az SOS Gyermekfalvak lakóinak, hanem a rajzok készítőinek is örömet okozzanak.

A pályázati feltételek között hangsúlyosan szerepelt, hogy a rajzok készítése során a felnőttek beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy vannak olyan társaik, akik nehéz körülmények közé születtek, és nem vér szerinti szüleik gondoskodnak róluk.

A rajzverseny felhívása olyan sikeres volt, hogy közel 200 óvodai és általános iskolai foglalkozást tartottak a pedagógusok a család értékeiről, helyenként a szülőket is bevonva. A rajzpályázaton pedig 160 oktatási intézmény és 4600 gyermek készített több mint 5400 rajzot.

Az egymillió forintos fődíjat végül a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola nyerte, ám a közösségek lelkesedésének és összefogásának láttán a Dr. Oetker Magyarország további díjakat ajánlott fel. Így további négy intézmény – a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, a gyulai GYAKI 5. sz Általános Iskola Lila Iskolája, a létavértesi Gyermeksziget Óvoda és a karancslapujtői Kastélykert Óvoda – részesült 250 ezer forintos eszköztámogatásban, valamint minden, a pályázatra alkotást beküldő gyermek ajándékot kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.