Dióhéjban

Addoda: a gondolattól az adományozásig

A Djuice tavaly indította útjára és most további funkciókkal bővíti az adományozási kultúra fejlesztését célzó Addoda alkalmazását. A tárgyi adományozást támogató funkció mellett márciustól a NIOK segítségével az 1 százalékos adófelajánlásokat fogadó civilszervezetek adatai és a Magyar Vöröskereszt véradóhelyszínei is elérhetők az androidos mobilalkalmazásban. A Djuice tavaly a legnagyobb hazai segélyszervezetekkel karöltve indította útjára az Addoda névre keresztelt tárgyi adománygyűjtőpont-kereső alkalmazást. Az Addoda az adomány típusa és az okostelefon helyzete alapján megmutatja a legközelebbi gyűjtőpontok elhelyezkedését, és kérésre az odavezető útvonalat is megtervezi. Így segíti az adományozni szándékozó fiatalokat, hogy az önzetlen gondolattól mielőbb eljussanak a tényleges adományozásig. Az Addoda-applikáció most tovább bővül. 2012. március 19-től a NIOK adatbázisa és Adhat szűrője alapján közel hétszáz, 1%-os adófelajánlásra jogosult civilszervezet adatlapja is elérhető az alkalmazásban.

Az adó 1%-ának felajánlása előtt tájékozódni lehet a civilszervezetek tevékenységéről, céljairól, aktuális programjairól, majd egy kattintással e-mail fiókunkba küldhetjük a kiválasztott szervezet adataival kitöltött adóadatlapot. Az androidos mobilapplikáció másik jelentős újítása, hogy a Magyar Vöröskereszt adatbázisa alapján kereshetővé teszi a humanitárius szervezet által szervezett véradások helyszíneit és időpontjait. A véradóhelyszínre vezető utat GPS-koordináták alapján egy kattintásra megtervezi az alkalmazás.

Az Addoda három fő funkciójának népszerűsítésére a Djuice videopályázatot hirdet! A Djuice Facebook-oldalának pályázati galériájában a szervezők olyan pályamunkákat várnak, amelyek ötletes formában mutatják be az Addoda hétköznapi használatát.

Hazai gazdaságfejlesztést támogat az E.ON

Az E.ON társadalmi szerepvállalását jól jelzi, hogy évről évre fókuszba állítja azokat a gazdasági partnereket, akik segítik munkáját. Az E.ON törekszik arra is, hogy a kis- és közepes méretű vállalatok működését segítse elő megbízásaival, és ezzel – átvitt értelemben – megint csak a társadalom iránti elkötelezettségéről ad számot 4200 magyar beszállító hatékony és elhivatott munkája 74 milliárd forint összértékben: az ő hozzájárulásuk létfontosságú az E.ON hosszú távú minőségi szolgáltatásnyújtásához – hangzott el az E.ON Év Beszállítója 2011 díjátadó ünnepségén. Idén harmadik alkalommal kaptak elismerést a vállalat kiemelkedő teljesítményt nyújtó beszállítói. Az eseményen átadták az E.ON Munkavédelmi Díjat is, mely a munkabiztonságra nagy hangsúlyt fektető partnerek elismerése. „Az E.ON-csoport megalakulása óta kiemelkedő értékként tekint a hazai partnerekkel való hosszú távú együttműködésre, ezek nagymértékben hozzájárulnak szolgáltatásaink minőségéhez és versenyképességéhez. Beszállító partnereinkhez való kapcsolatunk értékelését 2009 óta testesíti meg az E.ON Év Beszállítója díj, mely a beszállításaikat folyamatosan magas színvonalon ellátó és a jó együttműködés érdekében további hatékonyságnövelő erőfeszítéseket tevőket részesíti elismerésben. A díjjal is szeretnénk megköszönni partnereink kiváló munkáját és együttműködését” – mondta el Peter Mohnen, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja a díjátadón. A társaság munkavédelmi díjainak átadására is sor került, mellyel az E.ON a munkabiztonsági kultúra fejlesztésére tett erőfeszítéseket kívánja elismerni és támogatni partnerei körében. Az E.ON-csoport kiemelt üzleti fókusza a biztonságos munkavégzés és a szolgáltatások magas biztonsági fokon való hozzáférése.

Álmodj, tervezz, verj emlékérmet!

A Magyar Nemzeti Bank tavaly ősszel írt ki rajzpályázatot 10–18 éveseknek a jegybank látogatóközpontjának éremverő gépén készíthető emlékérme tervezésére. December elejéig összesen 102 db pályázat érkezett, melyeket a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Pénzverő Zrt. szakemberei bírálták el, és kiválasztották azokat a terveket, melyek alapján az új emlékérem készült. A nyertes Fehér Nóra, tízéves budapesti tanuló lett, Pénzcsalád című pályaművével. A látogatóközpont új emlékérmének előoldala az ő terve alapján készült el. Második helyezést ért el Gombkötő Bálint 17 éves vonyarcvashegyi tanuló Látogatóközpont című pályaművével. Harmadik helyen előlaptervével Emri Tamás 16 éves budapesti tanuló végzett. A terv a magyar pénztörténet fontosabb állomásait mutatja be.

Kell a vér

2011-ben a Magyar Vöröskereszttel együttműködve indított önkéntes véradássorozatot a Provident Pénzügyi Zrt. az önkéntesség európai évének alkalmából. Akkor a pénzügyi vállalat felhívására csaknem 500 önkéntes nyújtott segítő kezet országszerte, ennek köszönhetően több mint 1500, vérkészítményre szoruló kaphatott segítséget. A két szervezet úgy döntött, hogy idén új helyszínekkel, még több önkéntes bevonásával folytatják a programot, elsőként Somogy megyében. A szervezők a közelmúltban Siófokon, Kaposváron, Nagyatádon és a Baranya megyei Komlón várták az önkéntes véradókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.