Börtön a vezetőknek

Első fokon három vádlottat letöltendő, egyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a felszámolás alatt álló Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet ügyében a Fővárosi Törvényszék – adta hírül az MTI.

Tallér Károly elnököt, elsőrendű vádlottat társtettesként folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, sikkasztás, tőkebefektetési csalás és a számviteli törvény megsértése miatt halmazati büntetésként 8 év börtönbüntetésre ítélték, és a bíróság véglegesen eltiltotta a gazdasági társaság vezetésétől. Bajics Éva másodrendű és Budai László harmadrendű vádlott, volt igazgatósági tag hat év hat hónap börtönbüntetést kapott, őket is véglegesen eltiltották a cégvezetéstől.

Tenyei Tóth Imre felügyelőbizottsági tag 2 éves börtönbüntetését 5 évre felfügggesztették, őt azonban további egymillió forint pénzbírsággal is sújtották. A 2004-es adatok szerint a szövetkezet a piacinál lényegesen nagyobb hozamígéretekkel mintegy 4 ezer embertől közel 12 milliárd forint betétet szedett be, amit aztán befagyasztott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.